29 d’agost 2018

La temporada teatral barcelonina apostarà per la contemporaneïtat aquest 2018-2019



La temporada teatral barcelonina apostarà aquest 2018-2019 per produccions majoritàriament contemporànies a les diferents sales de la capital catalana, encara que també podran veure's clàssics de diferents èpoques a la cartellera.

El Teatre Nacional de Catalunya (TNC) aprofundirà aquesta temporada a Santiago Rusiñol com a epicentre temàtic, i destacarà en la seva programació 'La bona persona de Sezuan', de Bertolt Brecht, amb adreça d'Oriol Broggi i interpretació de Clara Segura i un homenatge al músic mort Carles Santos.

Aquesta sala també tindrà l'obra 'El dolor', de Marguerite Dures, amb Ariadna Gil; la presència del dramaturg franc-uruguaià Sergio Blanco amb tres de les seves peces --'Tebas Land', 'Kassandra' i 'Cartografia d'una desaparició'--, i la proposta de Calderón de la Barca 'El gran mercat del món' en coproducció amb la Companyia Nacional de Teatre Clàssic amb adreça de Xavier Albertí.

El Teatre Lliure tornarà aquest setembre amb una absoluta contemporaneïtat com a base, en la qual destaquen 15 produccions pròpies com 'Travy', d'Oriol Pla; 'Àngels a Amèrica', de David Selves amb Vicky Peña i Pere Arquillué; la feminista 'Dones lliures', de Cristina Clemente, i la brutal 'Com els grecs', de Steven Berkoff i Josep Maria Mestres.

El teatre també acollirà 'Dogville', de Lars von Trier amb Sílvia Munt; 'Jane Eyre', amb Ariadna Gil; 'El temps que estiguem junts', de Pablo Messiez, i 'Dolors', de Meritxell Yanes, amb Sergi Belbel.

GRUP FOCUS I BALAÑÁ
Del Grup Focus, el Teatre Romea tancarà l'any amb 'L'omissió de la família Coleman', creada i dirigida per Claudio Tolcachir, i 'Adossats', de Ramon Madaula i adreça de Jordi Casanovas; mentre que La Villarroel acabarà amb 'La calavera de Connemara', de Martin McDonagh amb adreça d'Iván Morales; 'Othello', de William Shakespeare, i 'L'habitació del costat', de Sarah Ruhl i amb adreça de Julio Manrique.

També de Focus, el Teatre Goya arrencarà amb 'Shirley Valentine', de Willy Russell i amb Mercè Aránega; 'Fuita Room', de Joel Joan i Hèctor Claramunt; alhora que el Teatre Comtal començarà amb el musical 'Fun Home' amb llibret de Lisa Kron i amb adreça de Daniel Anglès.

Del Grup Balañá, destacaran en el Teatre Coliseum els monòlegs de Dani Rovira i Paco Calavera, i els musicals 'Tadeo Jones' i 'La família Addams'; en el Teatre Tívoli estarà 'La gàbia de les boges', d'Àngel Llàcer i Manu Guix, i en el Teatre Borràs estaran els còmics David Maco, Javier Corones, Javier Cansat i Pepe Colubi, i també es podrà veure l'obra 'El tràmit', de Martí Torras Mayneris; mentre que en el Club Capitol actuaran Toni Moog i Edu Soto.

'EL QUIXOT', LORCA I 'EL PETIT PRÍNCEP'
El Gran Teatre del Liceu començarà temporada amb la proposta de la Companyia Nacional de Dansa 'El Quixot'; la Perla 29 seguirà a la Biblioteca de Catalunya amb les seves funcions de 'Noces de sang', de Federico García Lorca, i a la Sala Barts la Perla 29 interpretarà 'El Petit Príncep'; de fet, passaran per aquesta sala Berto Romero i l'obra 'Els roses de la vida', de Sergi Belbel, entre altres.

La Sala Beckett acollirà el 'Laboratori Peripècies', de Sergi Belbel, per després proposar 'Ofici de tenebres', de Joan Rusiñol, amb adreça de Joan Anguera, per passar a 'Blues', de Sergi Pompermayer i 'Amnè(i)st(i)a', de Chokri Ben Chikha, alhora que en el Teatre Akadèmia podrà veure's l'últim d'Isabella Rossellini 'Link Link Circus', la relectura 'InFaust', de Goethe, i 'Nit de Reis (o el que vulgueu)', de Shakespeare.

El Teatre del Raval proposarà a la tardor la seva producció 'La dóna de negre', de Susan Hill i Stephen Mallatratt; mentre que el Tantarantana acollirà 'Si tinguéssim més coca, et demostraria com t'estimo', d'Alberto Díaz, i 'Nosaltres no ens matarem amb pistoles', de Wichita Co i Tabula Rasa.

El Teatre Victòria apostarà pels 'Hits del Tricicle'; el Maldà tindrà la bèl·lica 'Croades', de la companyia La Ràtzia, i 'La màquina de parlar', de Victòria Spunzberg; la Sala Flyhard començarà amb 'Ovelles', de Yago Alonso i Carmen Marfà; i el Teatre Gaudí proposarà 'Hipopòtams (La repressió de l'1 Oct)', d'Ever Blanchet.

El sector tancarà files per reunir el públic aquest setembre en el tradicional acte Catalunya Aixeca el Teló que està previst pel 18 de setembre, i que estrenarà els Premis Catalunya de Teatre.

+ info
Publicat per
Barcelona, 25 d’agost 2018
Europa Press
https://www.aldia.cat/gent/noticia-temporada-teatral-barcelonina-apostara-per-contemporaneitat-aquest-2018-2019-20180825114408.html

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...