28 de setembre 2018

Mercè Arànega és Shirley Valentine al Teatre Goya




L'actriu es posa a la pell d'una mestressa de casa revolucionària en aquest monòleg escrit per Willy Russell i dirigit per Miquel Gorriz.

Un monòleg còmic sobre la possibilitat de canviar i el coratge de viure. Així es podria definir Shirley Valentine, obra amb text de Willy Russell que des que es va estrenar l'any 1986 a l'Everyman Theatre de Liverpool no ha parat de representar-se arreu del món. A casa nostra se'n va poder veure una versió fa un parell de dècades amb Amparo Moreno com a protagonista i Rosa Maria Sardà en la direcció. Ara és Mercè Arànega la que encarna aquesta mestressa de casa que viu una vida rutinària, amb els fills ja grans i que pràcticament no surt de la cuina. Un bon dia una amiga li regala un bitllet per marxar totes dues quinze dies a Grècia, i això trasbalsa la Shirley, que es pregunta què se n'ha fet dels seus somnis de joventut. Miquel Gorriz és el director del muntatge, que Arànega interpreta damunt l'escenari del Teatre Goya fins al 4 de novembre.

L'actriu explica que va veure Shirley Valentine ja fa uns quants anys, i que ja aleshores va pensar que quan tingués una certa edat el voldria representar. Josep Maria Pou, director artístic del Teatre Goya, situa el monòleg en la categoria de "clàssic contemporani". El sentit de l'humor del personatge protagonista, però també la tendresa, la ironia, els moments dramàtics i les ganes de viure i de començar de nou que transmet són la mescla d'ingredients que trobaran els espectadors al llarg de l'hora i vint minuts de funció.

Publicat per

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...