31 d’agost 2019

La Nora torna a casa 20 anys després



La Nora torna a casa 20 anys després

Sílvia Munt dirigeix Emma Vilarasau i Ramon Madaula a Casa de nines, 20 anys després, la seqüela de l’obra d’Ibsen escrita per Lukas Hnath.

Casa de nines (A Doll’s House) és una de les obres més cèlebres d'Henrik Ibsen, escrita per l’autor noruec el 1879. Recentment, l’any 2017, el nord-americà Lucas Hnath, un dels dramaturgs més reconeguts al seu país, en va fer una seqüela que es va convertir en un èxit indiscutible a Broadway.

L’obra original era un drama prefeminista ambientat a Noruega. La Nora, la seva protagonista i el personatge més conegut pel públic, es resistia a acceptar el paper de sotmetiment als homes que la societat d’aquell temps atorgava a les dones. Casa de nines finalitzava amb la Nora tancant la porta de casa seva per no tornar-hi mai més, probablement un dels cops de porta més simbòlics de la història de la literatura.

Doncs bé, la segona part, escrita per Hnath, juga amb el que passaria en el supòsit que la Nora reaparegués a la mateixa casa d’on havia marxat feia vint anys. Volent demanar al seu marit que signi els papers del divorci, es veurà obligada a defensar les seves decisions davant dels seus familiars i a assumir les conseqüències que els seus actes van tenir en les seves vides.

El Grec 2019 Festival de Barcelona, el Teatre Romea i Verteatro han coproduït Casa de nines, 20 anys després. L’espectacle, estrenat el juliol al Romea en el marc del certamen estiuenc, està dirigit per Sílvia Munt i l’interpreten Emma Vilarasau (en el paper de Nora), Ramon Madaula, Isabel Rocatti i Júlia Truyol. Una direcció i quatre actuacions de gran nivell que conviden a reflexionar sobre per què una dona necessita trobar la seva llibertat.

Es representarà al Teatre Romea del 4 al 29 de setembre

+ info
www.barcelona.cat

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...