24 de novembre 2019

Els Pastorets inicien la temporada aquest diumenge al Palau de la Generalitat




L’acte comptarà amb la presència del president Quim Torra

Diumenge 24 de novembre a les 17:00h, el Palau de la Generalitat es convertirà en l’escenari d’una de les expressions nadalenques amb més tradició a Catalunya. Els Pastorets de Cardona seran els encarregats de representar quatre escenes del text nadalenc a quatre espais diferents de l’edifici, amb música en directe. L’acte comptarà amb la presència del president Quim Torra i la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga.

El grup responsable de la posada en escena seran els Pastorets de Cardona, que celebren 120 anys de representacions i 75 anys de seu text actual, basat en Serafí Pitarra però també en altres fonts. Els acompanyaran 11 grups més de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya i també els 35 músics de la banda de Cardona, ja que la música hi té un paper molt destacat.

4 escenes a 4 llocs diferents del Palau

La representació s’ha dividit en 4 escenes que es faran a altres tantes localitzacions diferents. La primera, el ‘Pròleg’, serà una conversa a l’infern entre Satanàs i Sant Miquel i es farà al Pati dels Carruatges. El Pati dels Tarongers acollirà l’‘Escena de les sopes’, amb l’Anunciació. Després, la ‘Cantada de cuplets’, a la Galeria Gòtica, presentarà la tornada a l’infern, amb el tradicionals cuplets de Pastorets. Finalment, al Saló Sant Jordi es veurà la darrera escena, ‘Portal de Betlem’, amb l’apoteosi final.

El president de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, Lleonard del Río, recorda que és la segona vegada que els Pastorets entrin a la Generalitat (la primera va ser l’any 2016) i explica que l’esdeveniment ha estat impulsat pel propi president Quim Torra, després d’anunciar-la desembre passat durant una visita que va fer als Pastorets de Súria. Llavors, Torra va expressar la seva intenció que la representació es convertís en una tradició anual.

A més del president de la Generalitat i la consellera, a l’acte de diumenge també hi assistiran la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, Maria Àngels Blasco; l’alcalde de Cardona, Ferran Estruch i Lleonard del Río.

L’acte servirà per inaugurar oficialment la temporada 2019 de la Coordinadora de Pastoretes de Catalunya. Formada per 64 grups de més de 50 municipis, la temporada anterior va moure prop de 60.000 persones en 250 representacions.

+info


Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...