26 d’abril 2020

La Sala Cabanyes dona per finalitzada la temporada i ajorna fins al curs vinent les obres suspeses




L’epidèmia de coronavirus fa impossible portar a escena els tres muntatges que quedaven per acabar la temporada
La situació actual provocada per l’epidèmia de coronavirus obliga la Sala Cabanyes a acabar la temporada 2019/2020 i ajornar les tres obres que s’havien de representar aquesta primavera.
És una decisió que no voldríem haver hagut de prendre i  fins l’últim moment hem intentat trobar alguna alternativa perquè al darrere d’un espectacle (en aquest cas, tres espectacles) hi ha moltes hores i molt d’esforç de tots els que formem part de la gran família de la Sala Cabanyes.
Però la recomanació d’evitar grans concentracions de gent i la limitació de l’aforament en els actes culturals no ens permet tirar endavant amb la temporada en unes condicions que permetin garantir el mínim de qualitat exigible a la nostra entitat.

Reestructuració de la temporada 2020/2021
L’entitat, però, ja fa dies que prepara la reestructuració de la temporada vinent, evidentment, assumint que caldrà atendre’s a les indicacions sobre salut pública que facin les autoritats sanitàries.
Sabent que la propera serà una temporada que potser patirà diverses reestructuracions, l’objectiu és incloure-hi els espectacles que no s’han pogut completar aquest curs.

L’estat d’alarma va arribar el cap de setmana en què s’havien de fer la tercera i la quarta funció de “Pel davant i pel darrere”. Precisament, avui divendres era la data prevista per a l’estrena d’”Un Déu Salvatge” a l’Espai Saleta. Finalment, per la Fira havien de començar les representacions de “Mary Poppins”.

A banda dels muntatges teatrals, el coronavirus també ha afectat l’activitat social de l’entitat i va obligar a suspendre la Festa del Teatre, prevista per al 28 de març.
Aquesta decisió va en la decisió que han pres altres teatres de la comarca i també els grans teatres del país.
Quan superem aquesta situació, que esperem que sigui aviat, caldrà prendre decisions perquè a la cultura no li toqui pagar els plats trencats de la crisi.
#Teatredesdecasa_Sala

Durant aquestes setmanes, malgrat la impossibilitat de continuar amb l’activitat teatral, Sala Cabanyes ha anat penjant alguns dels seus muntatges a la xarxa per tal que, qui ho vulgui, pugui reviure’ls o descobrir-los. Esperem, així, contribuir a mantenir viva la flama del teatre.

Si la gent no pot anar al teatre, portem-los el teatre a casa. Des de l’entitat, vam creure oportú posar el nostre granet de sorra per ajudar a fer més suportable el tràngol. A dia d’avui, ja hi ha disponibles 21 obres de teatre, gràcies als enregistraments fets al llarg dels anys per Jordi Ribas.

A més, gràcies al conveni de col·laboració que la Sala té amb Mataró Audiovisual, cada cap de setmana algunes de les obres s’emeten a través de la ràdio i la televisió comarcals.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...