20 de juny 2020

El Festival TNT obre convocatòria per al nou programa d'acompanyament a artistes residents

El Terrassa Noves Tendències atorgarà un màxim de sis residències de creació i quatre residències tècniques que tindran lloc durant la nova temporada

El Festival Terrassa Noves Tendències (TNT) ha obert la convocatòria per al nou programa d’acompanyament a artistes residents, que atorgarà un màxim de sis residències de creació i quatre residències tècniques que tindran lloc durant la temporada 2020-2021.
 
Està dirigida a creadors, tant consolidats com emergents, que vulguin desenvolupar un projecte de creació i que la seva línia d’investigació se situï en l’àmbit dels nous llenguatges artístics, l’escena híbrida, la investigació i la innovació. Aquesta línia de recolzament a artistes es vincula, va explicar el festival en un comunicat, a la futura creació del nou centre de creació d’arts escèniques de Terrassa i es converteix en un primer pas per convertir la ciutat en un focus creatiu amb caràcter propi.
 
Les sol·licituds es podran presentar fins al 12 de juliol i la resolució de la convocatòria serà publicada a partir del 7 de setembre del 2020. La regidora de Cultura, Rosa Boladeras, ha assenyalat que «es tracta d’un pas més per enfortir un Festival de referència i potenciar-lo en la recerca i investigació de nous llenguatges artístics».
 
Terrassa, un focus creatiu
En total s’atorgaran un màxim de 10 residències: 6 residències de creació i 4 residències tècniques. D’aquesta manera, el TNT inicia aquest programa d’acompanyament a artistes residents amb «la finalitat de donar-los espai, temps, eines i mitjans per desenvolupar nous projectes de creació que seran presentats en el marc del TNT 2021».
 
Així mateix, busca «connectar els creadors i les creadores amb el teixit local treballant amb sintonia amb Terrassa Arts Escèniques, i acostant tant els processos creatius com la peça realitzada en comunitats de públics locals». Aquesta línia de recolzament a artistes es vincula a la futura creació del nou centre de creació d’arts escèniques de Terrassa com un primer pas en la direcció de convertir la ciutat en un focus creatiu amb caràcter propi.
 
Programació del 2021
Quant a les residències de creació, els i les artistes seleccionades podran desenvolupar el seu procés en residència durant el període comprès entre el novembre del 2020 i el setembre del 2021. El TNT els facilitarà recursos que els permetin investigar, crear i compartir processos creatius amb la comunitat. Totes les creacions resultants formaran part de la programació del TNT 2021. Aquesta modalitat compta amb un import de més de 83.000 euros que es repartiran entre un màxim de 6 residències.
 
Les companyies seleccionades tindran la possibilitat de realitzar una residència tècnica de set dies en un dels equipaments escènics de la ciutat. El període de realització estarà comprès entre els mesos de gener i setembre del 2021. Les peces podran ser inclosos en programació de l’edició TNT 2021 o, en el seu defecte, es mostraran com un assaig obert en les dates que recordin entre les dues parts. S’atorgaran un màxim de 4 residències.
 
Els projectes seran valorats per una comissió artística formada per sis membres, entre els quals, la directora del TNT Marion Betriu, la directora de teatres de Terrassa Arts Escèniques Giulia Poltronieri, i unes altres quatre persones de reconeguda trajectòria professional, d’àmbit tant nacional com a internacional.
 
+ info – publicat per


Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...