22 de juny 2020

Joventut de la Faràndula ajorna l'inici de temporada fins al desembre amb 'Els Pastorets'




La Joventut de la Faràndula començarà la temporada 2020-21 més tard de l'habitual com a mesura preventiva davant les incerteses derivades del coronavirus. En lloc d'encetar funcions al novembre amb l'estrena de la temporada, que en aquest cas seria Aladí, ho farà al desembre amb Els Pastorets. "És una decisió per la incertesa que ens provoca la covid-19. Si hi sumem que les nostres produccions necessitem uns mínims molt alts i que fem teatre en un equipament municipal, ens provoca dubtes que puguem estrenar al novembre amb unes garanties de públic, de gent i de capacitat com a entitat", ha apuntat a Ràdio Sabadell el president dels farandulers, Salva Peig. En aquest mateix sentit, assegura que la decisió d'ajornar l'inici de la temporada no els agrada, però l'han pres per protegir Aladí; una producció en la qual han destinat molts recursos.

Si el context sanitari ho permet, la temporada de la Joventut de la Faràndula arrencarà amb Els Pastorets, que l'entitat "se sent obligada a fer perquè és un producte de ciutat". No obstant això, Peig admet que podrien veure's obligats a replantejar-se'ls si es limita el nombre d'actors que poden pujar a l'escenari. En aquest muntatge tradicional hi participen un centenar d'actors, entre adults i nens, amb la qual cosa una limitació en el repartiment els faria inviables tal com estan plantejats ara mateix. "Si d'aquí al desembre només una quinzena d'actors poden pujar a l'escenari, hi haurà companyies com nosaltres que no podran fer teatre perquè els nostres muntatges no són així. Caldrà fer un replantejament de moltes coses", lamenta Peig.

De cara al mes de març arribarà la gran aposta de la temporada, Aladí, que s'havia d'estrenar al maig i va que quedar amb els preparatius a mitges. Segons Peig, per reprendre els assajos, que ara mateix no es poden fer per falta de sales, i per acabar els decorats es necessitaria uns tres mesos; un temps que esperen aconseguir si "es recupera la normalitat". La temporada acabarà amb El préssec gegant, que tornarà per tercera temporada consecutiva després que al març només fes un dels dos caps de setmana en què estava programat. "És d'aquelles obres que podem muntar en 48 hores. Volem acabar la tercera temporada el més amunt possible", conclou Peig.

+ info – publicat per

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...