17 d’octubre 2020

‘LA GAVINA’, EL CLÀSSIC DE TXÉKHOV QUE DIRIGEIX ÀLEX RIGOLA, ARRIBA AL TEMPORADA ALTA AMB CANVIS DE UBICACIÓ


Temporada Alta presenta aquest cap de setmana a Girona i el 14 de novembre a Palafrugell, l’últim espectacle d’Àlex Rigola, La gavina d’Anton Txékhov, estrena a Catalunya i coproduïda entre el festival, Heartbreak Hotel, Titus Andrònic SL i el Grec Festival de Barcelona 2020.
 
L’obra és una conversa entre tres actrius, dos actors i un dramaturg/director sobre els seus desitjos i el seu amor pel teatre, punt de partida per a molts dubtes, íntims i professionals. En aquesta ocasió, la interpretació anirà a càrrec de Nao Albet, Pau Miró, Xavi Sáez, Mònica López, Melisa Salvatierra i Roser Vilajosana. A La gavina, tal com va ja va fer amb Ivanov i Vania, Rigola se submergeix en l’obra d’Anton Txékhov.
 
A més a més, el dramaturg català va estrenar l’any passat en el marc de Temporada Alta la seva creació Aquest país no descobert que no deixa tornar de les seves fronteres cap dels seus viatgers. Al llarg dels gairebé trenta anys de vida del festival, s’han vist diversos espectacles de Rigola com Machoman (TA18), Migranland (TA13) o Macbeth (TA12), entre molts altres.
 
L’ESPECTACLE ES REPRESENTARÀ A EL CANAL DE SALT
Un canvi per part de la companyia, que un cop estrenat l’espectacle s’ha adonat que necessita un espai escènic més reduït, ha obligat a caNviar d’equipament a darrera hora. Per tant les funcions d’aquest cap de setmana no es faran al Teatre Municipal de Girona tal i com s’havia anunciat inicialment, sinó que es faran a El Canal, de Salt el dissabte 17 i el diumenge 18 amb funcions a les 17h i 20.30 els dos dies.
 
El festival es posarà en contacte amb els compradors de les entrades comunicant-los els canvis oportuns o bé retornarà els diners a les persones que ho sol·licitin. El festival enviarà als compradors una proposta d’entrada al nou recinte designada en funció de l’odre en que es van vendre les localitats del Teatre Municipal. Si l’espectador no està d’acord amb la proposta, podrà demanar el retorn de l’import o bé comprar una altra entrada, si en queden de disponibles.
 
Tal i com es va anunciar fa unes setmanes la funció de Palafrugell també ha tingut canvis i la funció es farà el dia 14 de novembre al mateix teatre, i no el dia 13 com s’havia anunciat inicialment. En aquest cas les entrades adquirides inicialment continuen essent vàlides.
 
PROGRAMACIÓ ‘A DISTÀNCIA’
La nova sala A distància compta amb diversos espectacles programats pels pròxims dies. Entre les estrenes absolutes hi ha En mis manos, film de Marilia Samper sobre la impossibilitat de deixar d’estimar. Dirigida per Taída Martínez i David Selvas, es podrà veure online fins al final del festival. També s’estrena al festival Sofregit poètic un recital de poesia de Lluís Soler que es podrà seguir a través de l’Espai Zoom demà, 15 d’octubre.
 
En la nova aposta per recuperar, de forma online, grans obres del teatre nacionals i internacional, Temporada Alta ha creat l’apartat En catàleg, que permetrà visualitzar diversos espectacles previ pagament d’una subscripció de 3€. Aquesta setmana s’incorpora a la programació d’En catàleg Espia a una mujer que se mata de Daniel Veronese, que estarà disponible fins al 25 d’octubre.
 
I demà, 15 d’octubre, Cristina Clemente i Marc Angelet ens porten la seva obra creada a partir de la idea de Meritxell Yanes i David Planas titulada Compartir ubicació, que és una experiència online, en directe i interactiva per a només 80 espectadors per sessió, creada durant el confinament.
 
NOVES UNCIONS QUE S’AFEGEIXEN A LA PROGRAMACIÓ
Degut a l’elevada demanda d’entrades de la programació presencial Temporada Alta afegeix diverses noves funcions, entre les que destaca un nou concert de Sílvia Pérez Cruz & Farsa CircusBand. A banda de l’actuació prevista pel 14 de novembre a l’Auditori de Girona, ara s’hi suma la que es farà el dia 16 al mateix escenari.
 
El festival també comptarà amb noves funcions dels espectacles Corpus de Xavier Bobés el dia 19 de novembre (dos sessions 18h i 20h30);  53 diumenges de Cesc Gay el dia 26 de novembre (20h30) i T’estimo si he begut d’Empar Moliner l’1 de novembre (12h).
 
+ info – publicat per
teatral.net

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...