19 d’octubre 2020

LA PERLA 29 ESTRENA NOVA TEMPORADA REPRENENT 'ASSEDEGATS', DE WAJDI MOUAWAD

 


Després de l'aturada arran del confinament, els rebrots i els mesos d'estiu, La Perla 29 va engegant motors lentament per encetar amb força la nova temporada. Ho fa amb Assedegats, de Wajdi Mouawad i dirigida per Oriol Broggi, a la Biblioteca de Catalunya, que és l'espectacle amb què van reprendre l'activitat després del confinament, al juliol. També la represa de gires estroncades per la pandèmia (Només la fi del món i Això ja ho he viscut). Pel que fa a la resta de programació del nou curs a la Biblioteca, la companyia avança que arribaran noves produccions, però que encara pensen la "la manera de fer-les possibles, i adaptables a cada possible moment". La peça es podrà tornar a veure a l'escenari de la Biblioteca de Catalunya a partir del 21 d'octubre.
 
La Perla 29 va suspendre la darrera funció d'Assedegats, el 17 de juliol, enmig del primer gran rebrot de coronavirus. Aleshores la companyia ja es va acomiadar manifestant la intenció de reprendre "tard o d'hora" l'espectacle. De fet, l'obra es va crear amb una posada en escena plantejada per ser vista amb les distàncies de seguretat marcades en cada moment, i amb una realització en directe que permet apropar-se a l’escena mitjançant unes projeccions distribuïdes a diferents punts del teatre. Un text, afegeixen ara, que sense haver-ho previst "sembla fet a mida per al moment que vivim".
 
Assedegats, quan prens consciència de la pròpia joventut
De nou Wajdi Mouawadi la seva visió, el seu llenguatge, els seus diàlegs i laseva contundència. Aquesta vegada el text el signa juntament amb Benoît Vermeulen, director de la companyia de teatre Le Clou. L’any 2012 Vermeulenva encarregar a Mouawad un text per treballar amb Le Clou, a partir d’una solapremissa, la llibertat. Mouawad va escriure escenes soltes i Vermeulen vatrobar-se amb el repte de fer-ne la composició. Aquest text ens interpel·la. Parlades de la joventut i per la joventut. Joves assedegats de vida que busquen labellesa del món i el seu sentit.
 
+ info – publicat per
Carlos Gil-Vernet
elnacional.cat

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...