04 d’agost 2021

La 39a edició d’Ésdansa que se celebrarà del 25 al 29 d’agost a les Preses

 

D’aquí poc més d’un mes ja estarem endinsats a la 39a edició d’Ésdansa que se celebrarà del 25 al 29 d’agost a les Preses. Enguany el festival posa el focus en l'itinerari Manuel Cubeles, amb les propostes Parlem de… Cubeles i els esbarts, Hi havia una vegada… de Maria Pagès i l’Esbart Marboleny, Víncles de l’Esbart Manresà, Rubí balla Cubeles de l’Esbart de Rubí, CBLS. Passió, música i país de l’Esbart Sant Martí de Barcelona i La difícil senzillesa de l'Esbart Marboleny. En la vessant més tradicional, a banda de les propostes incloses en l’Itinerari Manuel Cubeles, s’hi podran veure algunes propostes com el Parlem de… Joan Tomàs a càrrec de Liliana Tomàs, el taller-espectacle familiar Zampadanças amb Pédexumbo de Portugal, la conferència (Re)cordar lligams de Lluís Calduch, la Nit de dansa tradicional i un intent de recuperar la participació amb el Ball de plaça de la mà de Burel de Portugal.
 
A més a més, seguim treballant en la línia de dansa i paisatge, amb dues propostes que ja són tot un clàssic. Per una banda, el festival proposarà un espectacle-experiència en un espai natural per posar en valor el paisatge del municipi de les Preses. Per altra, es podrà viure una versió renovada de la Festa al Parc que serà íntegrament amb auriculars.
Com ja ve treballant des dels últims anys, Ésdansa entén la dansa d’arrel tradicional per ser ballada i ser creada avui. És per això que les propostes de nova creació tenen un pes important dins la programació. Aquest 2021 s’hi podran veure les propostes Pyrene 430 d’Amaiur Luluaga, Clàudia Gomez, Iñaki Plaza i Alex Lopez, el treball en procés Lóng de Kernel Dance Theatre i  l’espectacle Leira de Nova Galega de Danza. Enguany es mantindran les Nits de concert a la Plaça Major amb Germà Negre i amb Vega de Paula Grande i Anna Ferrer.
 
Aquest 2021, doncs, fins a 16 companyies participaran d’aquesta edició. Consulta tota la programació del festival aquí!
 
+ info – publicat per

https://www.esdansa.cat/

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...