19 d’abril 2008

Gallart guanya el II Premi de Teatre Ciutat de Gandia



http://diarimaresme.com
7 abril de 2008

Divendres, 4 d'abril, l'obra "La síndrome de Bucay" del pinedenc Joan Gallart , va guanyar el II Premi de Teatre Ciutat de Gandia, concurs que organitza la Federació de Falles de la ciutat. L'accèssit va ser per a Joan Rosquellas, autor de "Cercles".

La síndrome de Bucay

”La síndrome de Bucay” és una obra que parla, entre altres coses, de com n’és de casual la vida; parla de l’amor; de les mentides; de les veritats que és millor no saber; dels secrets, dels prejudicis, dels moments viscuts amb intensitat; i parla també de la literatura: de com pot canviar-te la vida, ajudar a entendre’t i protegir-te.

Argument

Santi Guillén és un portalliteres que està enamorat de la Rosa, una noia amb qui coincideix al bus i que llegeix un llibre de Bucay. En Santi té una concepció romàntica de l’amor, tot el contrari que el seu company de feina, en Robert. Quan van a buscar un exitus, en Santi descobreix que la morta llegia el mateix llibre de Bucay que la Rosa. Però les coincidències no s’acabaran aquí. Un retrobament, altra vegada casual, un desenllaç imprevist i un canvi en el caràcter prou definit d’en Robert donaran raó dels efectes letals de la síndrome de Bucay.

Nous projectes de Gallart

D’altra banda, del 16 de setembre al 5 d'octubre es representarà a la Sala Versus de Barcelona una altra obra escrita per Gallart, "Sexe, amor i literatura". La representació serà a càrrec de la companyia "Donsamí magradat", formada per David Verdaguer i Xevi Gómez. Aquesta serà la primera obra que Joan Gallart estrenarà com a director.

Apunt biogràfic

Joan Gallart és llicenciat en Filologia Catalana i actualment treballa de professor de llengua i literatura catalanes a l’Escola Pia Calella. És membre actiu del grup de teatre del Centre Cultural i Recreatiu de Pineda de Mar on ha realitzat tot tipus d’espectacles de caràcter amateur com a actor, director i autor/adaptador. Entre les propostes dramatúrgiques en les què s’ha implicat directament destaquen: Carpe Diem (versió teatral lliure de El club dels poetes morts): adaptació i direcció (1999-2000); Shakespeare o la invenció del que és humà, a partir de textos de William Shakespeare: adaptació i direcció (2002-2003); Doltra. Història d’un assassinat (2005): guió original i direcció; La Festa, el musical amb cançons de Els Pets (Finalista dels Premis Ateneu 2006 i actualment en preparació la seva versió a nivell professional): guió original i direcció (2005-2006); el musical El somni de la teva vida (2007): guió original i direcció; Sexe, amor i literatura (2007): guió original i direcció (actualment en preparació el seu muntatge a nivell professional).

El pipican del Pati del Café Nou

La tarda vespre del divendres 1 de novembre vaig estar a punt de ser agredit (no sé si és la paraula correcte) per un gos mentre el propieta...