13 de gener 2023

Prorroguen Els Pastorets de Mataró un dia més per l’èxit de públic

La Sala Cabanyes afegeix al calendari una novena funció, el 29 de gener a les cinc de la tarda pel bon ritme de la venda d’entrades

Nova oportunitat per veure Els Pastorets de Mataró aquesta temporada. En un inici, la Sala Cabanyes n’havia programat només 8 funcions, entre el 26 de desembre i el 22 de gener. Però el bon ritme de la venda d’entrades ha dut l’organització a prorrogar-lo un dia: el diumenge 29 de gener a les 17h. Aquest any, el muntatge ja es representa sense cap restricció per la pandèmia.

Per tant, imatges com aquesta... o com aquesta altra... es repetiran un dia més per donar resposta a la demanda del públic, que a causa de la Covid-19 portava dos anys sense gaudir dels Pastorets amb tota la seva essència. Aquest any, fan possible el muntatge més de 300 voluntaris, entre actors i actrius, músics i col·laboradors que revisen fins a l’últim detall de cada funció.   

Dalt de l’escenari, l’adaptació ja tradicional de L’Estel de Natzaret, de Ramon Pàmies, amb la música dels mestres Enric Torra, Felip Vilaró i Miquel Ferrer. I, com sempre, les escenes més icòniques que fan únic aquest espectacle centenari: el Ball de les Pedretes, el Retorn del Fill Pròdig o la batalla final entre el Bé i el Mal. I això sense comptar el tàndem format per Jonàs i Mataties.

Tot i la tradició, però, aquest any el muntatge ha afegit canvis: s’han feminitzat alguns personatges, per fer més equilibrat el repartiment; s’ha reduït la durada 15 minuts perquè no arribi a tres hores; s’han renovat part del vestuari i s’hi han incorporat efectes especials. La direcció dels Pastorets d’aquest any va a càrrec de Marc Abril, el director artístic de la Cavalcada de Reis.

Informa: B.Doñate i A.Gual 


Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...