25 de gener 2006

L'Escola Balmes insisteix en reclamar que el centre segueixi a la zona

cap gros
25 gener 2006

El Centre Catòlic i l’escola Balmes volen deixar clar que aquest centre escolar té assegurada la seva continuitat
per J. S. - 25/01/2006 14:15
La direcció de l'escola Balmes ha començat a repartir aquesta setmana entre els pares del centre una carta on insisteixen a reclamar que l'escola -sigui en l'actual edifici o en un de nou- no deixi d'estar al centre de la ciutat. D'aquesta manera, l'escola es posiciona respecte el futur de la illa de cases on hi ha la Sala Cabañes, sobre la qual estan en converses el Centre Catòlic i l'Ajuntament amb la voluntat de construir-hi un nou teatre soterrat i de traslladar tan l'escola com la pista de l'Esportiva. "El debat no ha de fer-se en termes de si hi haurà escola o no en el futur sino que s’ha de centrar en si el centre seguirà en la seva ubicació actual o bé serà reubicat en un altre espai cèntric, el que compotaria la construcció de noves instal•lacions", diu el comunicat. "En cap cas, l’escola no deixarà d’existir sigui quin sigui el resultat de les esmentades converses", conclou la carta, recordant que existeix un compromís per part de l’Ajuntament i del Centre Catòlic en aquest sentit.

Una escola propietat del Centre Catòlic
L’escola Balmes –que és present a la ciutat de Mataró des de la seva fundació l’any 1896– és propietat del Centre Catòlic. Es tracta d’un centre escolar privat concertat d’una sola línia d’Educació Infantil i d’Educació Primària. En el cas de l’Educació Secundària, així com els Cercles Formatius i el Batxillerat, estan concertats amb l’Escola Freta on els alumnes de l’escola Balmes tenen accés directe. El centre compta en l’actualitat amb un total de 220 alumnes d’edats que oscil•len entre els tres i els dotze anys.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...