28 de gener 2006

El PP 'versus' Pepe

avui
28 gener 2006

Jordi Capdevila

L'humorista Pepe Rubianes ha estat proclamat guanyador de l'XI Premi Internacional d'Humor Gat Perich com a reconeixement "a la seva trajectòria professional". El premi el va decidir dimecres passat un jurat format per representants dels principals diaris de Catalunya.
La concessió del premi a un humorista del món del teatre ha estat possible perquè "aquest any s'ha canviat l'orientació per concedir el guardó", ja que fins ara s'havia premiat sempre "només humoristes gràfics coneguts en el seu vessant mediàtic, com Gila, Mingote i el mateix Perich. Un altre canvi del premi consisteix que per primera vegada es lliurarà a Premià de Dalt, on havia viscut Perich, en comptes de Llançà, seu de les edicions anteriors. L'acte de lliurament es farà el pròxim dia 18 de febrer, coincidint amb l'obertura de l'exposició Fer, qui és Fer?, que fa un repàs de la trajectòria professional del premiat de l'any passat.
La notícia del premi es va fer pública ahir, el mateix dia que s'aixecaven moltes veus del PP molestes per la intervenció de Rubianes en el programa El Club de Televisió de Catalunya i per una entrevista publicada al diari digital e-notícies.com amb dures declaracions contra l'Espanya i els espanyols feixistes.
El PP de l'Hospitalet de Llobregat va demanar a l'alcalde que Rubianes no torni a actuar al teatre municipal ni en cap escenari de la ciutat si abans no demana disculpes, i va sol·licitar al Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) la seva intervenció. També el PP, en aquest cas d'Extremadura, va demanar a l'artista que es disculpi perquè Rubianes va dir que Catalunya alimenta mig Extremadura i "ni els gossos rabiosos mosseguen la mà dels qui els donen menjar".
Rubianes va declarar ahir a l'AVUI que el premi li havia produït "molta alegria" perquè "admiro molt Perich", un ninotaire "que està molt a prop meu i lluny com jo dels que es volen querellar contra mi i boicotejar-me". També li produeix satisfacció que l'hagin guardonat amb un premi fins ara dedicat bàsicament a artistes gràfics.
També li fa il·lusió el guardó perquè coincideix "amb un moment delicat" fruit d'una "manipulació de les meves intervencions". L'humorista vol aclarir que en les seves declaracions a la televisió i a e-notícies.com sempre es referia "a l'Espanya feixista i cavernícola que no fa res més que insultar Catalunya, que no la deixa ni respirar, i no a l'Espanya democràtica i respectuosa, que admiro profundament". Tampoc no va contra el PP, que tant s'ha indignat, "sinó contra un sector del PP, el més ultramuntà, que em recorda els que van fer els atemptats d'Atocha". Un PP al qual fins i tot "Tejero dóna suport".
No li estranya, a Rubianes, que aquest PP, que mai no ha condemnat els insults de la COPE a Catalunya i que es va oposar a la creació del CAC, ara el vulgui "boicotejar" i utilitzar aquesta institució. Són "els ultraconservadors que cada dia es van ancorant més a la dreta", però que "no em faran callar".

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...