29 de gener 2006

La darrera representació dels Pastorets


la malla.net
29 gener 2006


Puig-reig L'Ametlla de Merola, 29 de gener
Aquest diumenge és l’última oportunitat per veure una de les darreres representacions de Pastorets de la temporada: els pastorets de l’Ametlla de Merola. Es caracteritzen per tenir una música i una lletra pròpies, una escenografia artesanal i la participació entusiasta de tot el poble.
Els Pastorets de l’Ametlla de Merola figuren entre els més antics de Catalunya. La seva primera representació data del 1878 quan un conjunt de persones disfressades fan una representació teatral en el marc d’una cerimónia religiosa a l'església. La prohibició de fer teatre dins el temple va provocar que es traslladessin les representacions a un teatre nou, on l’any 1902 s’estrenen els primers Pastorets. Els Pastorets de l’Ametlla de Merola són el resultat de la gran tradició de teatre que hi ha hagut des que el poble nasqués, l’any 1832, de la mà d’una colònia tèxtil. Els Pastorets han estat i encara són un dels motors culturals de la vila i una veritable escola de teatre per diferents generacions d’ametllencs. En l’actualitat, la representació teatral està supervisada per l’Associació Cultural Esplai. El text és obra de l'autor local Francesc d’Assís Picas, si bé està inspirat en La rosa de Jericó. La música, que va ser primer composada per Josep Conangla, és de Carles Casas, que la va arreglar l’any 1992. En total hi participen unes 160 persones, uns 50 decorats de paper exclusius, pintats a mà i que es belluguen gràcies a un complex sistema de politges.
La darrera representació dels Pastorets 2006 es farà diumenge 29 de gener a 2/4 de 5 de la tarda al teatre.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...