04 de febrer 2009

L’Aula de Teatre celebra els 25 anys amb un programa d’activitats especial


www.totmataro.cat
2 de febrer de 2009

Al llarg d’aquests anys hi han passat uns 3.000 alumnes i 7 directors
Redacció

L’Aula de Teatre de Mataró celebra enguany el seu primer quart de segle amb un ampli programa d’activitats i diversos projectes commemoratius d’aquesta xifra tan assenyalada. El programa d’activitats d’enguany inclou novetats i algunes variacions respecte a anys anteriors. Els habituals assortits de l’Aula que fins ara s’havien dut a terme al Teatre Monumental, passen a partir d’aquest mes de febrer a celebrar-se els dimecres al Cafè Cultural El Dau al carrer d’en Pujol. A més, els projectes de final de curs versaran també sobre el quart de segle. D’aquesta manera, el taller dels alumnes del curs de segon nivell es representarà per diverses localitats de la comarca. Entre les classes magistrals d’aquest curs hi haurà les ofertes per Allan Owens, amb un curs destinat a professionals del teatre social, Guillem Albà, jove promesa del clown, i, el clàssic Tortell Poltrona.

Però com se celebrarà de veritat aquesta data tan important serà amb la participació dels alumnes en els actes públics de la ciutat, que s’aprofitaran per donar a conèixer l’Aula. D’aquesta manera, per exemple, els dies de funció al Monumental, s’habilitarà l’entrada com a speaker’s corner, un espai a mode d’escenari que servirà per explicar retalls d’història de l’Aula. Els alumnes participaran activament en activitats de la ciutat com els dies internacionals de la dona i el teatre; lectures per Sant Jordi, accions relacionades amb el Nadal al mes de desembre i una festa oberta per celebrar l’aniversari, entre moltes altres activitats.

Una mica d’història
L’Aula de Teatre municipal va començar a funcionar la primavera de l’any 1984. Des de llavors s’han anat programant diversos cursos de formació relacionats amb les arts escèniques, a més de nombroses activitats paral·leles com, per exemple, monogràfics, conferències, lectures dramatitzades i una creixent participació als actes culturals de la ciutat.

Al llarg d’aquests 25 anys, la programació de cursos i monogràfics ha augmentat en un 300 %. El gran increment, però, el trobem en els darrers 5 anys, període a partir del qual l’Aula de Teatre ha intensificat el treball transversal amb diversos col·lectius de la ciutat i amb altres serveis de l’ajuntament. El fruit d’aquestes col·laboracions ha estat la programació i celebració de cursos i activitats específiques per a persones amb disminució psíquica, gent gran, vocalies de dones, artistes alternatius o persones amb risc d’exclusió social, entre d’altres.

Al llarg de la seva història l’Aula ha comptat amb directors com Carles Maicas i professors de cursos i monogràfics com Toni Cabré, Mercè Pons o Magda Puyo. A més, dels prop de 3.000 alumnes que han passat per les aules n’hi ha de professionalitzats com, per exemple, Albert Triola o Ramon Godino, entre altres.

El pipican del Pati del Café Nou

La tarda vespre del divendres 1 de novembre vaig estar a punt de ser agredit (no sé si és la paraula correcte) per un gos mentre el propieta...