06 d’agost 2011
La importància de ser Frank', el millor Oscar Wilde al Teatre Gaudí
ACN
L'actor i director teatral Ivan Campillo portarà al Teatre Gaudí la seva versió del clàssic d'Oscar Wilde, 'La importància de dir-se Ernest', del 5 d'agost al 2 d'octubre. Rebatejat com 'La importància de ser Frank', el muntatge neix d'una nova traducció del text elaborada pel propi Campillo, fidel a l'obra del dramaturg britànic però, això sí, una mica "esporgada" i amb afegitons teatrals per "donar-li més ritme" i adaptar-la al públic de la sala i d'aquesta època. La producció s'ha dut a terme amb la companyia Lazzigags Produccions, del també actor Miquel Agell, que forma part del repartiment juntament amb Campillo, Ferran Castells, Clara Galí, Montse Sagués, Laura Sancho i Manel Solàs.
Ivan Campillo ha participat en multitud de muntatges teatrals i en algunes produccions televisives, principalment a Televisió de Catalunya, i des de fa uns anys es va introduir en l'àmbit de la direcció.
Des d'aleshores ha firmat diversos espectacles, la majoria al costat del també actor Miquel Agell, com a responsable de Lazzigags Produccions. Segons el director ha explicat aquest dimecres en la presentació de l'obra, el principal repte d'aquest muntatge és que ha assumit la traducció del text de Wilde. És a dir, que no és una mera adaptació d'una traducció prèvia.
La dificultat residia en no convertir l'espectacle en un conjunt de frases i ironies d'Oscar Wilde, en trobar els jocs de paraules i el cinisme de l'humor anglès i saber trobar els equivalents en català, ha explicat Campillo. La dificultat, a més, ha estat doble pel director, que amb aquesta ha firmat la seva primera traducció.
Un clàssic de Wilde
'La importància de dir-se Frank', és, com en la versió original, un retrat de l'alta societat de la segona meitat del segle XIX, fet amb gran esperit crític, àcid i còmic.
El muntatge s'ha pensat amb molt pocs elements escènics, motiu pel qual el vestuari -d'època- s'ha cuidat especialment. D'altra banda, l'estructura de la sala del Gaudí, amb grades envoltant l'escenari pels quatre cantons, han obligat el director a utilitzar l'enginy per donar entrada i sortida als personatges i, sobretot, als canvis d'escena.
En aquest sentit, els responsables de la producció han explicat i mostrat a la premsa el sistema de "fils" penjant del sostre que, quan és necessari, fan baixar o enlairar els elements escènics que convenen a la narració.
Sobre l'estrena del muntatge al Teatre Gaudí, Campillo ha expressat la bona relació que des de fa anys manté amb Ever Blanchet, fundador del Versus Teatre i el Teatre Gaudí, i ha aprofitat la ocasió per fer una defensa dels teatres independents, on el text i el treball actoral, assegura, té més rellevància.
'La importància de ser Frank'
Del 5 d'agost al 2 d'octubre
Teatre Gaudí, Barcelona
18€
publicat per
http://www.eldebat.cat
3 agost 2011
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
El pipican del Pati del Café Nou
La tarda vespre del divendres 1 de novembre vaig estar a punt de ser agredit (no sé si és la paraula correcte) per un gos mentre el propieta...
-
EN CARTELL FANTÀSTI FUNERAL FESTIU Produït per HIIIT Escrit i dirigit per Roger Torns | Fins al 4 de desembre | BAIXOS 22 #ELCICLÓ ...
-
31 de gener | 2023 Consulta tota la programació I AQUESTA SETMANA... EL BUTLLETÍ DEL CENTRE I TEATRE DE SARRIÀ DESTAQUEM TEATRE ...
-
- Arriben 2 obres en 2 diumenges seguits - Les 2 tracten el pas del temps - Una és un drama , l’altra una comèdia compreu les ent...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada