14 de novembre 2017

Més d’una dècada en cadires de plàstic



El Teatre Esplai de l’Ametlla de Merola encara un altre Nadal sense butaques. Tornen els primers Pastorets de Catalunya que van rebre una Creu de Sant Jordi i ho fan, com ja ve sent habitual, enmig de la precarietat d’un recinte que no està a l’alçada de l’obra.

Des de l’Associació Cultural Esplai, Marc Fité ha admès en declaracions a l’Aquí Berguedà que les obres al teatre de l’Ametlla han quedat en segon pla en un moment polític “complicat” pel país. “No és el plat principal que es cuina, ni a nivell municipal ni evidentment a nivell de país”, ha lamentat. Malgrat tot, l’entitat que des de fa anys lluita per una platea digna no defalleix: “No hem deixat d’insistir”.

No han estat anys fàcils per a l’Associació Cultural Esplai. La recerca de subvencions i ajuts que permetin les esperades reformes ha estat constant, però les negatives també. El darrer gerro d’aigua freda va ser a principis d’aquest 2017, quan la Generalitat va descartar incloure el teatre dins els ajuts FEDER de principis d’any. Ni les al·legacions de l’Ajuntament ni una temporada de primavera farcida de programació de nivell van fer canviar d’opinió el Govern. Ara, el teatre de les cadires de plàstic espera una nova oportunitat per demanar el suport econòmic necessari per executar un projecte d’obres que s’ha vist obligat a quedar guardat en un calaix.

Pastorets a punt
Amb butaques o sense, l’Associació Cultural Esplai es nega a aturar els Pastorets, l’obra que des de fa anys els ha col·locat en el mapa del teatre amateur de Catalunya. Com cada any, l’Ametlla acollirà cinc representacions durant les festes de Nadal:

Dimarts, 26 de desembre. 18.00h.
Dissabte, 30 de desembre. 21.00h.
Diumenge, 7 de gener. 17.00h.
Diumenge, 14 de gener. 17.00h.
Diumenge, 21 de gener. 17.00h.

L’any passat el teatre de l’Ametlla es va vestir de reivindicació tot el Nadal. D’entrada, una Creu de Sant Jordi recolzada sobre una cadira de plàstic il·lustrava el programa. I a banda, l’organització va habilitar una mena de photocall amb una butaca reivindicativa on el públic es podia fotografiar i penjar la imatge a les xarxes socials.

Aquest any no hi haurà cap acció especial, tenint en compte el moment del país, ha confirmat Fité a aquest diari. Ara bé, el que sí que se seguirà fent són els pròlegs explicatius: just abans de cada obra, l’Associació Cultural Esplai explicarà al públic la situació del públic per tal que qui no la conegui pugui descobrir la història del pati de cadires de plàstic.

Publicat per


Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...