30 de desembre 2007

Una companyia escolar de Torre Baró obté el premi FAD-Sebastià Gasch



www.lamalla.net
12 desembre 2007

NÚRIA MAHAMUD
No són actors professionals però han actuat en escenaris com el del Poliorama, la Sala Gran del TNC, el Caixafòrum, el festival Temporada Alta de Girona i el Cercle de Belles Arts de Madrid. Són estudiants de 1r d'ESO a Batxillerat i alguns ex alumnes de l'IES Pablo Ruiz Picasso, de Torre Baró, un barri perifèric de Barcelona amb un alt índex d'abandonament a Secundària. En el teatre musical han trobat una forma exquisida d'expressió que ha rebut excel·lents crítiques i el premi FAD-Sebastià Gasch d'arts parateatrals.
El que va començar fa sis anys com una assignatura optativa es va convertir en una companyia de teatre que ha aixecat al públic de les cadires i ha impressionat a plomes de la talla d'Emili Manzano -ex director de l'Institut Ramon Llull- i Maruja Torres, qui va assegurar "plorar de gust" amb la representació del musical Oliver Twist.


Dilluns a la nit, la directora artística de la companyia, la professora de llengües Lluïsa Casas, va rebre el premi FAD-Sebastià Gasch, que va fer estès a tota la companyia, per la qual han passat més d'un centenar d'alumnes i ex alumnes en sis anys. Tot es fa des del centre educatiu: la traducció de les obres, les coreografies, el vestuari... "En cada representació som 35 persones dalt d'un escenari, és un esforç enorme", destaca Casas, que només ha estat possible gràcies a la bona acollida que ha tingut el projecte entre el professorat de l'institut.


L'exigència de qualitat de la companyia va incrementar les hores d'assaig, que ara es fan al centre cívic Zona Nord. Un exemple de com estendre l'educació fora de les aules. L'assignatura de teatre "sempre ha pul·lulat amb més o menys sort pels currículums, sempre s'ha portat a debat", remarca la professora. Que els alumnes vinguin en horari extraescolar i "adoptin formes de disciplina i exigència" afavoreix tot l'institut.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...