18 de gener 2011

El Lliure inicia el 2011 amb "L'Arquitecte", una història sobre el fracàs



Julio Manrique porta als escenaris la tragèdia sense herois de David Greig

Amb una història sobre el fracàs, el Teatre Lliure arrenca l'any 2011 amb l'obra "L'arquitecte", de David Greig, una tragèdia sense herois que narra com el protagonista, Leo Black, viu el seu enfonsament professional i personal sense poder fer res per evitar-lo. El director teatral Julio Manrique ha explicat que "L'arquitecte" és una història trista i dura que es dibuixa en 50 escenes, en un espai concebut com una gran maqueta gegant per on es mouen els actors", i que tot l'argument que tot es construeix amb petites escenes, moments d'intimitat i atmosferes molt precises.

L'obra s'estrena el pròxim 12 de gener i estarà en cartell fins al 13 de febrer; es tracta d'un espectacle en català que es podrà veure amb subtítols en castellà i en anglès els dijous i els dissabtes, a partir del dia 20. Amb aquesta obra Manrique s'acomiada com a director resident del Lliure, ja que s'incorpora aviat com a director artístic del Teatre Romea de Barcelona, segons ha recordat Alex Rigola, director del Teatre Lliure.

L'argument se centra en l'arquitecte Leo Black, interpretat per Pere Arquillué, que està casat amb Dorothy, a qui dóna vida Mar Ulldemolins, una dona obsessionada pels bacteris i els microbis i plena de pors. La parella té dos fills, Pauline (Lluísa Mallol), que busca desconeguts amb els quals parlar i que coneix un camioner al qual dóna vida Pol López Insa, i Martí (Marc Rodríguez), enfadat amb el món i molt diferent del que el seu pare espera d'ell, segons explica Manrique, que assegura haver-se emocionat molt al llegir fa quatre anys l'obra per primera vegada.

Enfonsament professional i ensorrament familiar
Segons Julio Manrique, l'enfonsament del seu gran projecte coincideix en la vida d'aquest arquitecte, famós i molt reconegut, amb l'ensorrament de la seva família i la fugida de tots el seu membres, un obra i una situació que el director qualifica de "contemporània en època de crisi, molt real, molt humana i commovedora". Per a Pere Arquillué (Leo), en tota l'obra i en els seus personatges no hi ha res anecdòtic i la història i el seu desenvolupament connecta de forma visceral amb la societat d'avui dia.

En la roda de premsa, Alex Rigola ha anunciat a més que aquest any 2011 comença per al Lliure amb un nou sistema propi de venda d'entrades a través d'internet, que permet adquirir-les sense pagar comissions a bancs i caixes, una iniciativa que ha qualificat com "tot un èxit".

publicat per
efe / lamalla.cat
www.lamalla.cat
8 de gener de 2011

El pipican del Pati del Café Nou

La tarda vespre del divendres 1 de novembre vaig estar a punt de ser agredit (no sé si és la paraula correcte) per un gos mentre el propieta...