|
Música
12/05/2017 20:30 h
Lloc: Teatre Cal Bolet 122 localitats
Durada: 1h i 10 min
Més informació » | | Oceanes Clara Peya
La pianista i compositora Clara Peya és una de les creadores més originals i úniques que han aparegut en els darrers temps en l'escena musical del país. Autora de diverses músiques per a espectacles de teatre i dansa, ha participat en discos d’artistes com Elena Gadel, Alessio Arena, Toni Pagès, Pulpopop o El Niño de la Hipoteca i ha tocat amb diferents formacions per l’Estat espanyol, Mèxic, França, Anglaterra i Rússia.
Ha presentat sis discos sota el seu nom i a Vilafranca ens porta el seu nou treball, Oceanes, un homenatge a les dones a través de l’aigua. Una aigua que flueix, és profunda i canalitza les emocions. Una aigua que cura i és inspiració directa per a la compositora, que ens mostra algunes de les dones que han passat per la seva vida, dones d’aigua.
Clara Peya és finalista als Premis Max en la categoria de "millor composició musical" per l'espectacle "Pluja".
FITXA ARTÍSTICA
Composició i piano Clara Peya
Contrabaix Vic Moliner
Veu Anna Ferrer
Bateria i percussions Didak Fernández
Slide guitar & life electronics (electrònica de textura i d'ambient) Panxii Badii
Espectacle emmarcat en la programació d'adults. Consulteu les condicions d'accés a les sales per a menors.
Aforament: 122 localitats numerades.
Per saber-ne més!
Després del concert tertúlia amb Clara Peya. Anirà acompanyada d’una copa de vi gentilesa de Bodegues Pinord.
| |
|
Dansa
14/05/2017 19:00 h
Lloc: Auditori Municipal
Durada: 1h i 20 min
Més informació » | | Cia. Sebastian García Ferro +45
Deia Schopenhauer que Els primers 40 anys de la vida ens donen el text, els següents 30, el comentari.
Les nostres vides es perllonguen gràcies als avenços de la ciència, però en una societat que valora la novetat, la immediatesa i el consum constant, ens resistim sovint a entrar en la maduresa i som víctimes d’una por irracional de perdre la plenitud i arribar a una obsolescència que ja intuïm.
Ara, quan la vellesa és cada dia més llarga, potser val la pena aturar-se a gaudir del pas del temps i aprofitar allò que ens ha ensenyat l'experiència.
Sis ballarins de dansa contemporània, entre ells els vilafranquins Joan Palau i Olga Alvárez i un cor de figurants no professionals, utilitzen el moviment per a convidar-nos a reflexionar sobre com vivim la vida. Un exercici escènic que ens proposa perdre-li la por al tic tac del rellotge i gaudir plenament del regal de la maduresa.
García Ferro es coreògraf, ballarí, perfomer i compositor argentí resident a Barcelona. Dirigeix la seva companyia des l’any 2000, i amb ella s’ha presentat a més de 15 països; ha estat guardonat amb el 1er premi del festival Maspalomas l’any 2007. També realitza encàrrecs per a la Compañía Nacional de Danza Contemporánea d’Argentina o l’Orquestra Simfònica de Barcelona, així com projectes de dansa social i educativa.
FITXA ARTÍSTICA
Idea, coreografia, música Sebastián García Ferro
Creació i interpretació Bebeto Cidra, María Cabeza de Vaca, Isabel Tapias, Guillermo Weickert, Olga Álvarez, Joan Palau i 40 persones majors de 45 anys no professionals de la dansa
Assistència direcció Marcela Robbio
Assistència coreogràfica Anna París
Dramatúrgia Víctor Molina, Ferran Dordal
Formadora Olga Áĺvarez
Espectacle emmarcat en la programació d'adults. Consulteu les condicions d'accés a les sales per a menors.
Aforament: 460 localitats numerades.
| |
|
Teatre
19/05/2017 20:30 h
Lloc: Teatre Cal Bolet 194 localitats
Durada: 1h i 25 min
Més informació » | | Flyhard Produccions L’última nit del món
Sempre he volgut endinsar-me en el terreny de la ciència ficció i/o fantasia. Les principals obres del gènere acostumen a partir de la següent pregunta: “Què passaria si...?” Això obre un món de possibilitats per a ficcions on moltes vegades no hi ha gaire ciència ni gaire ficció. Perquè, com diu Borges, més que de ciència ficció hem de parlar de “Ficciones de cosas probables. Imaginación razonada.”
Les ficcions de coses probables són un gènere que no trepitja gaire sovint l’escenari. És molt més freqüent trobar-lo a la literatura, al cinema i a la televisió. Aquesta última ens va deixar un gran exemple d’històries d’imaginació raonada: la mítica sèrie creada per Rod Serling, Twilight Zone. I com si fossin històries de La dimensió desconeguda, com es va anomenar la sèrie a casa nostra, L’última nit del món parteix de relats breus de tres dels millors escriptors del gènere: Richard Matheson, Charles Beaumont i Ray Bradbury. Tots ells van contribuir a la sèrie de Serling oferint les seves millors fantasies i parlant de les més grans pors de l’home que encara ara són absolutament vigents: el futur incert, els visitants inesperats, la crisi de la identitat, la mort, la usurpació de la personalitat, l’automatisme, la desaparició de la humanitat... Els tres relats en els que m’he inspirat per confeccionar el text responen a l’última temàtica. De fet, l’espectacle podria tenir un subtítol: Formes de desaparició.
Llàtzer Garcia
FITXA ARTÍSTICA
Text i direcció Llàtzer Garcia
Interpretació Edu Buch, Maria Casellas, Xavi Gardés, Xavi Sáez i Vanessa Segura
Ajudant de direcció Roger Torns
Aforament: 194 localitats numerades.
Espectacle emmarcat en la programació d'adults. Consulteu les condicions d'accés a les sales per a menors.
Per saber-ne més!
Després de la funció tertúlia amb l’equip actoral. Serà conduïda i moderada per un crític teatral de Recomana.
Per acabar, copa de vi gentilesa de Bodegues Pinord.
| |
|
Música
21/05/2017 19:00 h
Lloc: Auditori Municipal
Durada: 1h i 20 min
Més informació » | | Maika Makovski + Brossa Quartet de Corda
La compositora, guitarrista, pianista,cantant, actriu i artista multidisciplinar Maika Makovski és una mallorquina d’arrels macedònies i andaluses. Va començar a escriure cançons i actuar en directe des de molt jove i després de viatjar per diversos països es va establir a Barcelona on va gravar el seu primer àlbum “Kradiaw” (2005).
El seu afany de coneixement la va portar a Nova York on va madurar a l’escena alternativa fins a donar forma a “Kraj so Koferot (2007). Però no va ser fins “Maika Makovski” (2010) quan les seves cançons van obtenir difusió internacional gràcies a la producció de John Parish, estret col·laborador de PJ Harvey.
Els seus següents àlbums van ser “Desaparecer” -banda sonora d’un espectacle teatral de Calixto Bieito- i “Thank You For The Boots”, sempre amb cançons en anglès encara que passant de les atmosferes denses i ombrívoles a formes més lluminoses.
A l’Auditori de Vilafranca, Makovksi ens presentarà Chinook Wind (Warner, 2016), el seu nou treball. Una producció molt nua, crua, on predominen els arranjaments de corda i metalls que abriguen la seva veu, intepretant cançons que va compondre a la tornada del viatge a Macedònia.
Els seus múltiples viatges i residències a diferents països, la seva capacitat intuïtiva i exuberant personalitat i les associacions amb diferents branques de l’art li permeten crear obres complexes i autèntiques, capaces d’emocionar amb l’imponent poder de les seves cançons, l’única i veritable clau per comprendre la puixança de la seva feina.
Amb Chinook Wind inicia una associació inèdita amb els Brossa Quartet de Corda i acompanyada també de la trompa de Pau Valls i la bateria de Pep Mula el concert en directe resulta espectacular, amb una força i energia que trenca barreres.
FITXA ARTÍSTICA
Veu i guitarra Maika Makovski
Quartet Brossa
Violí, mandolina i veus Aleix Puig
Violí Pere Bartolomé
Viola Imma Lluch
Violoncel Marçal Ayats
Trompa Pau Valls
Bateria Pep Mula
Aforament: 452 localitats numerades.
Espectacle emmarcat en la programació d'adults. Consulteu les condicions d'accés a les sales per a menors.
|
|
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada