28 de maig 2017

L'Aurora fa una mirada al fenomen migratori amb 'La casa perduda'



La Cia. Teatre de l’Aurora presenta el seu segon espectacle

Un espectacle pensat per a infants a partir de 8 anys que descriu el (drama del) fenomen migratori. Un cop d'ull amb tocs metafísics sobre les migracions forçoses.

'El Comte Arnau', el primer espectacle produït per la Cia. Teatre de l'Aurora va tenir una resposta òptima; ara, van a repetir. Així, el grup presenta aquest cap de setmana a Igualada el seu segon treball per a tots els públics, 'La casa perduda', un espectacle que porta a escena el tema de les migracions amb una proposta d'una gran força visual i amb música en directe.

'La casa perduda' se centra en Dan i les peripècies que viurà en un llarg i forçós viatge cap a terres desconegudes. En Dan viu en una petita
casa al mig d'una serralada fent de guardià del bon temps. Però un dia, de cop i volta, un fet inesperat fa trontollar les parets de casa seva fins a enlairar-se i desaparèixer en la llunyania. I després de les parets, els mobles. Fins i tot els seus records es perden. En Dan ho ha perdut tot. Només pot fer una cosa: a contracor, marxar a la recerca de casa seva, deixant enrere tot el que estima.

El protagonista començarà un llarg viatge cap a terres llunyanes i desconegudes, resseguint les passes d'altres que ja van marxar, on buscarà un nou lloc on viure. Joan Arqué, director de l'espectacle, explica que aquest tracta "des d'un punt de vista simbòlic, el fenomen migratori. Ho fem, remarca, des d'un lloc més al·legòric, perquè la realitat és insuperable i saturada per les notícies que, malauradament, ens arriben dia a dia". Sobre com tractar el fenomen migratori per a un públic infantil, Arqué assenyala que "podem tractar aquestes temàtiques, però sense tristesa. Podem fer que arribin coses als nens i els podem aportar reflexions, preguntes, sobretot si ho fem a través de personatges com el Dan, que ha de marxar de casa seva".

El director de La casa perduda recomana l'espectacle "a partir de 8 anys endavant, tot i que per sota també hi poden trobar coses interessants. L'espectacle té moltes capes, amb diferents nivells de comprensió". L'espectacle, sense paraules, té una gran força visual. Tal com explica Joan Arqué, "hem fet un llarg procés d'investigació –i l'espectacle encara en demana més- amb materials, objectes, màscares, plàstics, amb el cos... Hi ha una barreja de llenguatges, que ens ajuden a arribar a un públic més ampli, llenguatges que ens proporcionen els intèrprets, com la Magda Puig, l'Andreu Martinez –que  és un gran especialista- o el Pep Pacual 'Pepino', que entén i interpreta amb la música en directe els ritmes de la teatralitat".

Aquest és el segon espectacle de teatre familiar de la Cia. Teatre de l'Aurora, la companyia estable de la sala igualadina, que acaba de complir el
seu vintè aniversari. El 2015, va estrenar la seva primera i exitosa producció 'El Comte Arnau', un espectacle per a tots els públics que ha estat molt aplaudit pel públic i la crítica i que continua representant-se arreu del país. Anteriorment, el Teatre de l'Aurora ha participat en la producció de 20 espectacles, especialment de companyies de teatre infantil i familiar professionals locals.

Les representacions de 'La casa perduda', tindran lloc dissabte 27 de maig a les 6 i diumenge 28 de maig a les 12 i a les 6. Les entrades 8 i 6
(amb els descomptes habituals) es poden adquirir per Internet i a la taquilla del Teatre de l'Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. Més informació a www.teatreaurora.cat.
Publicat per


El pipican del Pati del Café Nou

La tarda vespre del divendres 1 de novembre vaig estar a punt de ser agredit (no sé si és la paraula correcte) per un gos mentre el propieta...