28 de maig 2017

Tallers de l'Aula de Teatre : Terror i misèria del Tercer Reich



L’Aula de Teatre presenta la mostra en públic del treball realitzat al llarg del curs 2016-17. Aquest any s’exhibeixen vint tallers de teatre i dansa contemporània, realitzats entre l'Aula de Teatre, Can Gassol i el Teatre Monumental, representats per 300 alumnes.

El grup Aula júnior + 16 anys, dirigit per Cristina Julià, presentarà aquesta adaptació a partir de textos de Terror i misèria del tercer Reich de Bertolt Brecht i Irene Némirovsky de Joan Guasp.

Concebut durant el seu exili en una illa de l'estret de Dinamarca, Brecht va emprendre l'escriptura d'aquest text a l'inici de la primavera del 1938, mentre les tropes nazis entraven a Àustria, que quedava així integrada al Tercer Reich. El dramaturg va partir de confidències d'altres emigrats i cròniques de la premsa alemanya i estrangera per construir, amb un elevat grau de versemblança i dramatisme, els diferents passatges que componen text.

L’adaptació inclou el monòleg Irene Némirovsky de Joan Guasp, basat en les últimes hores de vida de l’escriptora ucraïnesa d’origen jueu, que va morir a les cambres de gas del camp d’extermini nazi d'Auschwitz. Barrejant realitat i ficció, la protagonista recorda retalls de la seva vida, entre els quals pesen les vivències del camp nazi.

Autors: Bertolt Brecht i Joan Guasp
Adaptació: Cristina Julià
Direcció: Cristina Julià

Intèrprets: Agueda Mansa, Aida Fernàndez, Aina Carmeno, Aina Roselló, Alba Bueno, Àlex Cañellas, Biel Badosa, Carla Cañete, Gemma Lax, Imane Akandouch, Judith Cortés, Júlia Lladó, Martí Verdeguer, Mireia Vazquez, Neus Sànchez i Sara Núñez.

Amb la col·laboració de Marc Flynn.

Un any més l’Aula de Teatre, juntament amb la fundació Banc d’Aliments, sol·licita als espectadors dels tallers que col·laborin amb aquesta iniciativa solidària mitjançant l’aportació d’arròs, pasta, llegums secs, llet i preferentment oli per repartir entre les entitats benèfiques de Mataró. Hi haurà un punt de recollida a la sortida dels tallers.

+ info
Organitza: Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró
Terror i misèria del Tercer Reich Damià Costa ©
Diumenge 28 de maig de 2017
19 h
Can Gassol. Centre de Creació d’Arts Escèniques
Gratuït amb invitació a recollir a Cultura

Publicat per
http://culturamataro.cat/ca/agenda/article/terror-i-miseria-del-tercer-reich-7817

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...