dijous, 11 de maig de 2017

Una companyia teatral salvadorenya presenta 'Érase una vez el rey' a IgualadaIgualada té un fort vincle amb el país arrel de l’agermanament amb Nueva Esperanza
Igualada i la població salvadorenya de Nueva Esperanza tenen des de fa anys un important lligam d'agermanament. Ara, l'Anoia rep la visita d'una companyia teatral vinculada a aquella comunitat, que farà una representació a l'Escola Pia.

L'associació Tiempos Nuevos Teatro i la seva companyia teatral estan de gira per Catalunya i l'Estat presentant 'Érase una vez un rey'. L'Associació d'Agermanament Igualada amb Nueva Esperanza (El Salvador) no ha volgut perdre l'oportunitat i anima a hom a acudir el dijous 11 de maig, a 2/4 de 10, a la sala d'actes de l'Escola Pia. La peça és considerada un dels millors textos llatinoamericans que amb senzillesa i molt d'humor, reflexiona sobre els defectes i virtuts que els diversos sistemes de govern, dictadura, monarquia o democràcia, posseeixen i el paper que la ciutadania pot prendre per garantir les millors possibilitats de participació, el respecte als seus drets socials i humans i la seva possibilitat de desenvolupament personal i social.
L'obra és un reconegut text xilè, de l'època d'Allende, d'un mític grup teatral, Aleph, que va patir la repressió del cop militar del 73. Les entrades a un cost de 10 euros estan ja a la venda a la Llibreria Cal Rabell, al bar l'Ou com Balla o a la botiga Opci Natura. Aquestes, sense cap ànim de lucre, serviran integrament per cobrir l'actuació i col·laborar amb l'entitat salvadorenya que dia rere dia dinamitza a Chalatenango activitats de prevenció juvenil de la violència a través de l'art.
Dues dècades d'agermanament
L'Associació d'Agermanament Igualada – Nueva Esperanza fa més de 20 anys que gestiona els projectes i la relació que donen sentit al protocol d'agermanament que es va signar el 1993 entre la ciutat d'Igualada i la comunitat rural de Nueva Esperanza, al Salvador (Centreamèrica). Durant aquest temps, l'Associació d'Agermanament Igualada-Nueva Esperanza ha dut a terme diferents projectes a la zona i accions de sensibilització a casa nostra envers la realitat d'El Salvador, la situació de desigualtat existent entre els països del sud i els països dels nord, i les causes que les provoquen.

Publicat per
http://anoiadiari.cat/cultura/companyia-teatral-salvadorenya-presenta-erase-vez-rey-igualada/

ara son les ...

Total de visualitzacions de pàgina: