10 de maig 2017

"Un autèntic goig"




Doncs la setmana passada vaig poder assistir a l'estrena de "Federico Garcia" al Teatre Romea.

En l'any en què les obres de Federico Garcia Lorca queden lliures de drets d'autor, comencen a florir com la primavera els seus texts en els teatres. Si ja vam gaudir de "Yerma" a inicis d'any amb el Projecte Ingenu; ara tenim aquesta proposta de Pep Tosar. I la veritat, veient com agraden aquestes propostes que siguin benvingudes aquest apropament a l'escriptor.

Anem per feina. Ens trobem amb una proposta diferent i a la vegada arriscada. Tenim l'escenari amb una tela on veurem tota l'estona una sèrie de projeccions i, darrere, un percussionista, un guitarrista, una 'cantaora', un "bailaor" i el Pep Tosar. Sobre aquesta tela veurem les projeccions referents atot el que ens volen explicar. I aconsegueixen la màgia d'apropar-nos a l'escriptor.

Sembla mentida la perfecció i l'equilibri que han aconseguit per poder realitzar aquesta peça. La unió d'una "cantaora", d'un guitarrista i d'un percussionista, un "bailaor" i la narració de Tosar amb els texts de Federico. I si això no és suficient, amb les projeccions que hem vist a primer pla realitzant entrevistes en un tren o directament projeccions de fets, situacions i fotografies.

Ja tenim una declaració d'intencions amb el nom de l'obra "Federico García", deixant la identificació del cognom a la nostra memòria i portant a escena els texts menys coneguts d'aquesta icona.

Ha estat un autèntic goig que hem pogut gaudir aquesta setmana al Romea. Ha estat tot un luxe el viatge que Pep Tosar ha realitzat en l'aniversari de la mort del poeta (hem de pensar que va ser estrenat l'any passat). Des d'un primer moment ens ha deixat tocats davant la intensitat del personatge.

Poques paraules podem dir, tret que no podeu faltar a la cita al Romea

"Federico Garcia"
Direcció:
Pep Tosar

Repartiment:
Mariola Membrives,
Rycardo Moreno,
José Maldonado,
David Domínguez,
Pep Tosar.

Publicat per
Fotos: Josep Aznar

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...