21 de maig 2017

Una revisió dels contes clàssics guanya el premi del públic de la Mostra d'Igualada



Els ’Contes 1.0’ de Teatre a la Fuga s’endú el premi


Els contes tradicionals segueixen sent un valor segur, per crear i recrear, i així ho ha demostrat el premi guanyador del públic a La Mostra d'Igualada. 'Contes 1.0' de Teatre a la Fuga s'ha endut el guardó de l'edició 2017.

Una companyia en creixement s'ha emportat el Premi del públic al millor espectacle de La Mostra d'Igualada 2017 per 'Contes 1.0'. "El públic és sobirà" afirmava el director de la Mostra, Pep Farrés, en el lliurament del guardó a la companyia vencedora, Teatre a la Fuga, de Banyoles. La proposta, estrenada l'últim dia de la fira de teatre infantil i juvenil dins l'itinerari 'Per als no tan petits' (de 6 a 12 anys), és el primer muntatge del grup que neix de la productora Punt Produccions Teatrals.

'Contes 1.0' és una creació pròpia que tracta sobre l'evolució dels contes tradicionals i barreja la realitat amb la ficció i la fantasia. El protagonista és un adolescent rebel que, per atzar, trobarà uns objectes que parlen i un personatge misteriós amb els qui haurà de salvar el món dels contes. El premi, concedit per La Fundació Catalunya – La Pedrera, està dotat amb 1.200 euros. L'actriu olotina Anna Roca, amb més de 20 anys de professió amb la Companyia de teatre Anna Roca, signa la direcció i dramatúrgia de la peça, en la seva primera incursió en l'escriptura teatral. Per tal d'atraure i captar l'atenció del públic des del primer moment, la història s'ha confeccionat a partir d'idees i improvisacions dels actors (Genís Casals i Tere Solà), que han dotat els diferents personatges d'espontaneïtat i desimboltura.

Més d'un miler de persones, 1.055 vots, han recolzat aquesta producció. El públic ha pogut escollir les seves obres preferides a través d'unes butlletes que incloïen tots els espectacles programats a la fira, tant a sala com a l'aire lliure. La votació s'ha efectuat a l'urna centralitzada del Punt d'Informació (a la plaça de Cal Font durant La Mostra) o bé a la bústia del Punt de difusió cultural i turística. Com en anys anteriors, el veredicte ha tingut en compte l'aforament dels espais d'actuació per tal de garantir la igualtat d'oportunitats entre les companyies participants.

En la recollida aquest dimecres del guardó, els actors de Teatre a la Fuga afirmaven que, per a ells, La Mostra ha significat "un triple regal: actuar a la fira, la rebuda del públic i el premi". En aquest sentit, el reconeixement atorgat per votació popular és "molt gratificant", que els dóna "molta força" i que esperen que "en surtin molts bolos".

Publicat per

Francesc Vilaprinyó i Albareda

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...