divendres, 19 de maig de 2017

L'última nit del món (Flyhard Produccions) - Maika Makovski & Brossa Quartet de Corda

  

L'última nit del món (Flyhard Produccions) - Maika Makovski & Brossa Quartet de Corda
Teatre


19/05/2017 20:30 h
  


Lloc:
Teatre Cal Bolet 194 localitats

Durada:
1h i 25 min

Més informació »
Flyhard Produccions
L’última nit del món

Sempre he volgut endinsar-me en el terreny de la ciència ficció i/o fantasia. Les principals obres del gènere acostumen a partir de la següent pregunta: “Què passaria si...?” Això obre un món de possibilitats per a ficcions on moltes vegades no hi ha gaire ciència ni gaire ficció. Perquè, com diu Borges, més que de ciència ficció hem de parlar de “Ficciones de cosas probables. Imaginación razonada.”
Les ficcions de coses probables són un gènere que no trepitja gaire sovint l’escenari. És molt més freqüent trobar-lo a la literatura, al cinema i a la televisió. Aquesta última ens va deixar un gran exemple d’històries d’imaginació raonada: la mítica sèrie creada per Rod Serling, Twilight Zone. I com si fossin històries de La dimensió desconeguda, com es va anomenar la sèrie a casa nostra, L’última nit del món parteix de relats breus de tres dels millors escriptors del gènere: Richard MathesonCharles Beaumont i Ray Bradbury. Tots ells van contribuir a la sèrie de Serling oferint les seves millors fantasies i parlant de les més grans pors de l’home que encara ara són absolutament vigents: el futur incert, els visitants inesperats, la crisi de la identitat, la mort, la usurpació de la personalitat, l’automatisme, la desaparició de la humanitat... Els tres relats en els que m’he inspirat per confeccionar el text responen a l’última temàtica. De fet, l’espectacle podria tenir un subtítol: Formes de desaparició

Llàtzer Garcia
FITXA ARTÍSTICA
Text i direcció Llàtzer Garcia
Interpretació Edu Buch, Maria Casellas, Xavi Gardés, Xavi Sáez i Vanessa Segura
Ajudant de direcció Roger Torns
Aforament: 194 localitats numerades.
Espectacle emmarcat en la programació d'adults. Consulteu les condicions d'accés a les sales per a menors.
Per saber-ne més!
Després de la funció tertúlia amb l’equip actoral.  Serà conduïda i moderada per un crític teatral de Recomana
Per acabar, copa de vi gentilesa de Bodegues Pinord.
Música


21/05/2017 19:00 h
  


Lloc:
Auditori Municipal

Durada:
1h i 20 min

Més informació »

Maika Makovski + Brossa Quartet de Corda

La compositora, guitarrista, pianista,cantant, actriu i artista multidisciplinar Maika Makovski és una mallorquina d’arrels macedònies i andaluses.  Va començar a escriure cançons i actuar en directe des de molt jove i després de viatjar per diversos països es va establir a Barcelona on va gravar el seu primer àlbum “Kradiaw” (2005).
El seu afany de coneixement la va portar a Nova York on va madurar a l’escena alternativa fins a donar forma a “Kraj so Koferot (2007). Però no va ser fins  “Maika Makovski” (2010) quan les seves cançons van obtenir difusió internacional gràcies a la producció de John Parish, estret col·laborador de PJ Harvey.
Els seus següents àlbums van ser “Desaparecer” -banda sonora d’un espectacle teatral de Calixto Bieito-  i “Thank You For The Boots”, sempre amb cançons en anglès encara que passant de les atmosferes denses i ombrívoles a formes més lluminoses.

A l’Auditori de Vilafranca, Makovksi ens presentarà Chinook Wind (Warner, 2016), el seu nou treball.  Una producció molt nua, crua, on predominen els arranjaments de corda i metalls que abriguen la seva veu, intepretant cançons que va compondre a la tornada del viatge a Macedònia. 

Els seus múltiples viatges i residències a diferents països, la seva capacitat intuïtiva i exuberant personalitat i les associacions amb diferents branques de l’art li permeten crear obres complexes i autèntiques, capaces d’emocionar amb l’imponent poder de les seves cançons, l’única i veritable clau per comprendre la puixança de la seva feina. 

Amb Chinook Wind inicia una associació inèdita amb els Brossa Quartet de Corda i acompanyada també de la trompa de Pau Valls i la bateria de Pep Mula el concert en directe resulta espectacular, amb una força i energia que trenca barreres.
Maika Makovski és finalista als Premis Max 2017 en la categoria de millor composició musical per "Només són dones" i acaba de guanyar el premi Teresa Rebull convocat per la Generalitat de Catalunya i la Fira Mediterrània.

FITXA ARTÍSTICA
Veu i guitarra Maika Makovski
Quartet Brossa
Violí, mandolina i veus Aleix Puig 
Violí Pere Bartolomé 
Viola Imma Lluch
Violoncel Marçal Ayats 
Trompa Pau Valls
Bateria Pep Mula
Aforament: 452 localitats numerades.
Espectacle emmarcat en la programació d'adults. Consulteu les condicions d'accés a les sales per a menors.
Música


28/05/2017 19:00 h
  


Lloc:
Auditori Municipal

Durada:
1 hora

Més informació »
Orquestra Simfònica del Vallès i Brodas Bros
Pere i el Llop amb Brodas Bros

Un concert  de l’Orquestra Simfònica del Vallès narrat i coreografiat per Brodas Bros estrenat al Palau de la Música Catalana. La màgia del conte musical de Prokófiev per orquestra i narrador, com mai us l’han explicat. Veureu els Brodas Bros ballant amb els músics i presentant els diferents instruments i seccions d’una orquestra.
Es tracta d’una combinació que donarà al conte clàssic un aire completament nou. Una manera d’acostar la música clàssica als més joves, mostrant-los que “clàssic” i “contemporani” no són sempre conceptes tan allunyats, que es poden donar la mà i expressar-se junts.
Pere i el llop és una faula musical, amb narrador, que dóna veu a cadascun dels personatges amb diferents instruments. Així, Pere té la veu de les cordes; el gat, la veu del clarinet; l’avi, del fagot… I el diàleg entre els personatges, amb lleugers apunts del narrador, se’ns fa visible amb la música.

Programa del concert
M. Ravel Ma mère l'oye, suite (3 contes musicats)
S. Prokófiev Marxa en Si bemoll, op. 99
S. Prokófiev Pere i el llop
FITXA ARTÍSTICA 
Brodas Bros
Narració Lluc Fruitós
Direcció Pedro Alcalde
Orquestra de cambra de l’Orquestra Simfònica del Vallès (16 músics)
Aforament: 452 localitats numerades.
Espectacle emmarcat en la programació d'adults. Consulteu les condicions d'accés a les sales per a menors.
Dte especial de 6 a 12 anys: 50%
Música


02/06/2017 20:30 h
  


Lloc:
Claustre de Sant Francesc

Durada:
1h i 15 min

Més informació »
Break The Chains
Sara Pi

Sara Pi és una de les veus del soul amb més projecció del país. La seva veu sensual, amb la música i composicions del seu inseparable Érico Moreira, omplen la seva proposta de credibilitat i projecció. A Vilafranca presentarà el seu segon disc Break The Chains, resultat de la fusió de ritmes brasilers amb el més pur soul actual.
En aquest concert al Claustre de Sant Francesc de Vilafranca el duo ens oferirà un repertori variat de composicions pròpies i algunes d’inèdites farcides de musicalitat i encís.
FITXA TÈCNICA 
Veu Sara Pi  
Guitarra i veu Érico Moreira
Aforament: 100 localitats no numerades.
Espectacle emmarcat en la programació d'adults. Consulteu les condicions d'accés a les sales per a menors.
Per saber-ne més!
Després del concert tertúlia amb Sara Pi i Érico Moreira.  Anirà acompanyada d’una copa de vi gentilesa de Bodegues Pinord.

ara son les ...

Total de visualitzacions de pàgina: