divendres, 19 de maig de 2017

‘One arm’: el Tennessee Williams més visceralMoisés Kaufman adapta una història del famós dramaturg nord-americà i la presenta, sota la direcció d’Agustí Estadella, al Teatre Akadèmia

El dramaturg Tennessee Williams, un dels escriptors més imponents, cruels i maleïts de les lletres nord-americanes, va escriure l’any 1942 un relat curt que, sota el títol de One arm (‘Un sol braç’), parlava de l’accident sofert per un boxejador, Ollie Olsen, que el va deixar terriblement mutilat. Aquest relat permetia a Williams parlar de la derrota en la vida, de les ànimes solitàries perdudes en un món sense misericòrdia, i de com de tant en tant, si es té fe, aquestes circumstàncies adverses es poden resoldre de manera positiva. Del conte, Williams en va fer també un guió de cinema, 25 anys després, però mai es va arribar a rodar. I ara, aquesta mateixa història, s’ha transformat en una obra de teatre. L’ha adaptat Moisés Kaufman i s’estrena ara al Teatre Akadèmia.

La versió de One arm de Kaufman és una síntesi del relat original de Tennessee Williams i del guió cinematogràfic –que és una base prou sòlida per, a partir d’aquí, obtenir una versió per a teatre–, i es podrà veure fins al 4 de juny, representada per un conjunt d’actors, entre els quals trobem Isidor Barcelona, Xavier Capdet, Oriol Garrido o Miquel Malirach. La producció és generosa –un espai escènic construït per l’One Arm Group, amb coreografies, vestuari ben fet, decorats treballats–, i permetrà veure sobre l’escenari una obra de Williams que mai va estar pensada per al teatre, però que manté les constants de la seva millor dramatúrgia. Un regal.

Publicat per

ara son les ...

Total de visualitzacions de pàgina: