06 de maig 2017

Kepa Junkera & Sorginak diumenge a l'Auditori

  

Kepa Junkera & Sorginak diumenge a l'Auditori
Altres activitats


05/05/2017 17:30 h
  


Lloc:
Diferents espais del centre de Vilafranca

Més informació »
Escoles i grups de diferents estils
DIA DE LA DANSA

Vilafranca és una de les ciutats catalanes se celebrarà el Dia Internacional de la Dansa establert per la UNESCO per commemorar el naixement de Jean-Georges Noverre, considerat el pare del ballet modern.

Tres escenaris ubicats a la plaça de la Vila, plaça Jaume I i plaça de la Constitució acolliran grups de diferents estils, donant visibilitat a la dansa com a manifestació artística universal. La celebració tindrà lloc entre les 6 i les 8 de la tarda, actuant cada grup o escola en franges de 15 minuts, algunes de forma simultània. 

L'acte està organitzat pel Servei de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca amb la participació dels grups i escoles següents: Atrezzo Dance Academy, Club Esportiu ARA Gimnàstic Catalunya, Escola de dansa Assumpta Trens, Escola de dansa CAS, Escola Montagut, Farasha dansa oriental, Gatzara Country, Gimdans i Swing Vilafranca. 

Aquest acte estava programat per al dia 27 d'abril i per la pluja es va posposar al dia 5 de maig.
Familiars


07/05/2017 12:00 h
  


Lloc:
Teatre Cal Bolet

Durada:
60 minuts

Més informació »
Cia. La Pera Llimonera
Plors de cocodril

Un “silenci de son” omple l’estança dels “cocodrils”, els més petits d’una escola bressol. L’electricista pretén canviar una bombeta quan algú plora en la foscor…massa tard! Això tot just acaba de començar. Aconseguirà que tornin a adormir-se?
Plors, riures i sorpreses estan assegurades en aquesta veritable odissea quotidiana.
FITXA ARTÍSTICA 
Idea original: Pere Romagosa
Autoria: Andreu Martínez i Pere Romagosa
Direcció: Andreu Martínez
Interpretació: Pere Romagosa
Aforament: 386 localitats numerades.
Recomanat: a partir de 4 anys.
Música


07/05/2017 19:00 h
  


Lloc:
Auditori Municipal

Durada:
1h i 15 min

Més informació »
Maletak
Kepa Junkera & Sorginak

La qualitat musical de Kepa Junkera, un dels grans de la música d’arrel, va en paral·lel amb els seus somnis. 
A l’Auditori de Vilafranca ens presentarà el seu últim treball discogràfic, Maletak, amb el que ha fet un viatge real i virtual per tot el país en un recorregut per la riquesa i varietat de la música tradicional. 
Podrem gaudir de la millor música d’arrel de Galícia, Aragó, Catalunya, Castella La Manxa, Euskadi, i pràcticament tots els folklores espanyols. Etapes d’aquest viatge poètic i musical on Kepa Junkera torna a comptar amb les singulars Sorginak

Kepa Junkera és un dels músics més internacionals d’Euskadi. Autodidacta, inquiet i valent, crea un estil propi marcant un camí personal en el món de la música tradicional. Ha creat una música sense fronteres, mesclada amb els aromes, ritmes i colors d’altres llocs i altres cultures, oberta al món sense complexes, amb respecte i sobretot amb la il·lusió i la curiositat de tot aquell que estima el que fa. 
Ha col·laborat amb artistes tan dispars com Phil Cunningham, Carlos Núñez, Caetano Veloso, Marina Rossell, Dulce Pontes, The Chieftains, Chango Spasiuk Lila Downs, etc. 
L’any 2014 va guanyar el Grammy Llatí al millor àlbum Folk i ha estat premiat amb 5 Premis de la Música i diversos premis nacionals. 

FITXA TÈCNICA
Acordió  Kepa Junkera
Veus, percussions i ball SorginakAmets Ormaetxea, Eneritz Aulestia, Garazi Otaegi i Olatz Alberdi
Amb la col·laboració especial de Manu Sabater a la gralla
Aforament: 452 localitats numerades.
Espectacle emmarcat en la programació d'adults. Consulteu les condicions d'accés a les sales per a menors. 
Música


12/05/2017 20:30 h
  


Lloc:
Teatre Cal Bolet 122 localitats

Durada:
1h i 10 min

Més informació »
Oceanes
Clara Peya

La pianista i compositora Clara Peya és una de les creadores més originals i úniques que han aparegut en els darrers temps en l'escena musical del país. Autora de diverses músiques per a espectacles de teatre i dansa, ha participat en discos d’artistes com Elena Gadel, Alessio Arena, Toni Pagès, Pulpopop o El Niño de la Hipoteca i ha tocat amb diferents formacions per l’Estat espanyol, Mèxic, França, Anglaterra i Rússia.
Ha presentat sis discos sota el seu nom i a Vilafranca ens porta el seu nou treball, Oceanes, un homenatge a les dones a través de l’aigua.  Una aigua que flueix, és profunda i canalitza les emocions. Una aigua que cura i és inspiració directa per a la compositora, que ens mostra algunes de les dones que han passat per la seva vida, dones d’aigua. 
FITXA ARTÍSTICA 
Composició i piano Clara Peya 
Contrabaix Vic Moliner
Veu Anna Ferrer 
Bateria i percussions Didak Fernández
Slide guitar & life electronics (electrònica de textura i d'ambient) Panxii Badii
Espectacle emmarcat en la programació d'adults. Consulteu les condicions d'accés a les sales per a menors.
Aforament: 122 localitats numerades.
Per saber-ne més!
Després del concert tertúlia amb Clara Peya i tot el grup.  Anirà acompanyada d’una copa de vi gentilesa de Bodegues Pinord.
Dansa


14/05/2017 19:00 h
  


Lloc:
Auditori Municipal

Durada:
1h i 20 min

Més informació »
Cia. Sebastian García Ferro
+45

Deia Schopenhauer que Els primers 40 anys de la vida ens donen el text, els següents 30, el comentari.  

Les nostres vides es perllonguen gràcies als avenços de la ciència, però en una societat que valora la novetat, la immediatesa i el consum constant, ens resistim sovint a entrar en la maduresa i som víctimes d’una por irracional de perdre la plenitud i arribar a una obsolescència que ja intuïm. 
Ara, quan la vellesa és cada dia més llarga, potser val la pena aturar-se  a gaudir del pas del temps i aprofitar allò que ens ha ensenyat l'experiència.

Sis ballarins de dansa contemporània, entre ells els vilafranquins Joan Palau i Olga Alvárez i un cor de figurants no professionals, utilitzen el moviment per a convidar-nos a reflexionar sobre com vivim la vida.  Un exercici escènic que ens proposa perdre-li la por al tic tac del rellotge i gaudir plenament del regal de la maduresa.
García Ferro es coreògraf, ballarí, perfomer i  compositor argentí resident a Barcelona. Dirigeix la seva companyia des l’any 2000, i amb ella s’ha presentat a més de 15 països; ha estat guardonat amb el 1er premi del festival Maspalomas l’any 2007. També realitza encàrrecs per a la Compañía Nacional de Danza Contemporánea d’Argentina o l’Orquestra Simfònica de Barcelona, així com projectes de dansa social i educativa. 
FITXA ARTÍSTICA 
Idea, coreografia, música Sebastián García Ferro
Creació i interpretació Bebeto Cidra, María Cabeza de Vaca, Isabel Tapias, Guillermo Weickert, Olga Álvarez, Joan Palau i 40 figurants pendents de selecció
Assistència direcció Marcela Robbio
Assistència coreogràfica Anna París
Dramatúrgia Víctor Molina, Ferran Dordal
Formadors Daniel Rosado i Gabriela Barberio
Espectacle emmarcat en la programació d'adults. Consulteu les condicions d'accés a les sales per a menors.
Aformanet: 460 localitats numerades. 
Per saber-ne més!
Vols participar en el procés creatiu del “Projecte +45”?
Tallers de moviment i dansa contemporània 
Entre el mes de març i maig de 2017 adreçats a persones majors de 45 anys no professionals de la dansa.
Informació i inscripcions:  del 27 de gener al 24 de febrer a espectacles@vilafranca.cat o per telèfon al 93 890 04 59.
Els participants als tallers podran optar a un càsting per seleccionar intèrprets per a l’espectacle que tindrà lloc al Teatre Cal Bolet.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...