diumenge, 14 de maig de 2017

'BarriBrossa 2017': la gran festa brossiana s'estén per la ciutat fins el 16 de maigDel 10 al 16 de maig, el talent i el record del mestre Joan Brossa surten de l'espai que li està dedicat, La Seca, i s'estenen per espais de Ciutat Vella i molt més enllà: fins al Centre Cívic del Parc Sandaru, a tocar de l'Estació del Nord.

BarriBrossa és una trobada cultural i diversa amb autors, creadors i sensibilitats que tenen relació amb el món de Joan Brossa. La cita es repeteix cada any i acosta a escenaris diversos un univers i un imaginari amb molt a veure amb aquest poeta visual, autor teatral i mil coses més.

Enguany, tindrem sis cites destacades. La primera, serà a La Cuina (Espai Francesca Bonnemaison), on Teatre Kaddish i Nozomi 700 proposen una acció sonora i de moviment que parteix dels textos d'Antonin Artaud i que es pregunta pels límits de la creació artística i parla d'assumptes com la llibertat i la censura, la responsabilitat dels polítics o la decència. Serà Per acabar amb el judici de Déu, que podreu veure el dimecres, 10, a les 19 h.

El divendres, 12, la performance participativa Cul de sac ens permetrà veure en acció l'artista Núria Tobías al Centre Cívic Convent de Sant Agustí. Ella crearà un seguit de personatges de paper i, en projectar-los en diversos espais, els farà canviar de forma. Tot per parlar-nos, utilitzant un material humil com el paper, sobre la fragilitat de la vida.

Carlos H. Lanau i Roger Casadellà signaran, el dissabte, 13 de maig, a les 20 h, al passeig del Born Nassoos de Trinxera, un espectacle que es pregunta què passaria si enviéssim dos pallassos... a defensar una trinxera! El mateix dia 13, i també amb entrada lliure, el Museu Picasso s'omplirà de la poesia de Josep Palau i Fabre amb l'espectacle Palau pinta el Picasso, una proposta que combina música i poesia.

El diumenge, 14 de maig, al Centre Cívic del Parc Sandaru, el Col·lectiu Free't presentarà la performance multidisciplinària La clau de la clau. Mestres Quadreny (a la imatge), que combinarà composicions d'aquest artista amb material propi creat en viu a través de la improvisació dirigida.

Finalment, al CCCB (19 h), la Companyia La Trup presentarà el dimarts, 16 de maig, la performance multidisciplinària Antibiòtic. Es basa en els aforismes del llibre homònim de Ricard Ripoll. Veureu com tres actrius els van llegint, un fet que... les anirà transformant progressivament!

Publicat per

ara son les ...

Total de visualitzacions de pàgina: