dimecres, 10 de maig de 2017

‘Ricard III’, una obra mestra de Shakespeare al TNCLluís Homar es fica a la pell del rei d’Anglaterra consumit pels seus defectes i les seves inseguretats, en una producció dirigida per Xavier Albertí

De totes les obres teatrals de William Shakespeare inspirades en fets de la història d’Anglaterra, Ricard III és probablement una de les més conegudes, entre altres raons perquè conté una de les frases més memorables de tota la producció del bard de Stratford: “El meu regne per un cavall!”. És el final culminant d’un viatge vital funest a partir de la figura del rei Ricard III, un home insegur, que arriba al tron en circumstàncies convulses, però a qui el mou la set de poder, fins al punt de posar-ho tot en risc només per acumular i conservar encara més el seu domini sobre els súbdits. Al final, en una batalla èpica, Ricard III es trobarà amb el seu destí desgraciat. Ara podrem reviure la història en una nova producció que s’estrena al TNC, i que estarà en cartell fins a l’11 de juny.

Aquesta versió de Ricard III està dirigida per Xavier Albertí i comptarà amb un protagonista excepcional, Lluís Homar. Amb ell, el text de Shakespeare –en la traducció de Joan Sellent i adaptat per a aquestes funcions per Lluïsa Cunillé– trobarà el punt just d’intensitat i efervescència, i tant de bo que cada funció sigui explosiva. Juntament amb Homar, el repartiment es completa, entre altres actors i actrius, amb Roger Casamajor, Jordi Collet, Antoni Comas, Carme Elies, Joel Joan i Julieta Serrano. Amb ells, “l’hivern del nostre deshonor” es convertirà en un “gloriós estiu” sobre l’escenari del Teatre Nacional de Catalunya.

Publicat per

ara son les ...

Total de visualitzacions de pàgina: