09 d’octubre 2017

Música, drama, guerra, rialles i ‘Els pastorets’



Les companyies i els actors andorrans tindran pes a l’escenari

La 51a Temporada de teatre conjunta dels comuns d’Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria, que tindrà lloc d’octubre a gener, ofereix nou propostes teatrals, tot i que d’algunes hi haurà més d’una funció. Tant el cònsol menor d’Andorra la Vella, Marc Pons, com el conseller de Cultura de Sant Julià de Lòria, Josep Roig, van subratllar ahir la bona entesa i sintonia dels dos comuns en l’organització de la programació, ja que asseguren que és equilibrada i que hi ha un bon encaix de dates, segons informa l’ANA.

Pons i Roig van destacar l’aposta pels actors del país i per les companyies nacionals, combinant-ho amb produccions de l’escena catalana. El pressupost per aquesta temporada és de 14.000 euros a Andorra la Vella i de 30.000 euros a Sant Julià de Lòria (20.000 euros es destinen a produir Els pastorets).

Teatre Comunal / Quant a la programació de la capital, Marc Pons va detallar que se centren en l’obra de petit format per adaptar-se a l’espai del Teatre Comunal, i va especificar que «seran obres en les quals es viurà una gran proximitat i sinergia entre el públic i els actors». El cònsol menor va afegir que el fil conductor d’enguany és la música, que té presència a les quatre obres.

Com a novetat, Pons va insistir en l’acord a què el comú ha arribat amb l’ambaixada francesa per oferir l’espectacle  Et si on s’en mêlait?, del trio de músics Triwap, el 5 d’octubre. «Volíem que la cultura francesa estigués present perquè la població francesa tingués el seu espai», va aclarir.

El següent espectacle, el 16 d’octubre, serà la lectura dramatitzada d’Andorra, del dramaturg Max Frisch (1911-1991), que va escriure l’obra el 1961. De fet, l’Andorra de Frisch no és la real, és un país fictici.
El 2 de novembre, la Companyia Menú Teatral oferirà una versió d’Alícia al país de les meravelles de Lewis Carroll. Aquesta Alícia fa un viatge d’iniciació pels racons de les diferents formes de pensament. El públic l’acompanyarà en un estat alterat de la consciència.

La companyia andorrana Líquid Dansa actuarà dues vegades, el 30 de novembre i l’1 de desembre, amb l’obra Quin/a Cony/a.

Finalment, la temporada d’Andorra la Vella la tancarà Cabareta, estrenada al Festival Grec 2017, un cabaret femení en què Maria Molins interpreta una vintena de personatges, i Bárbara Granados toca una desena d’instruments. Un espectacle amb l’essència de Maria Aurèlia Capmany, Ángel Pavlovsky, Mary Santpere i Guillermina Motta, entre d’altres artistes.

Proposta laurediana / En el cas de Sant Julià de Lòria, la temporada s’inicia el 12 d’octubre amb Aniversari, una coproducció de l’Escena Nacional d’Andorra i l’escola de teatre Animal, dirigida i escrita per Juanma Casero. En aquest drama familiar hi participen, entre d’altres, Pere Tomàs, Irina Robles, Oriol Guillem i Sílvia Forns.

El 24 d’octubre, en col·laboració amb l’ambaixada espanyola, s’ha programat La batalla, de Burka Teatro, una peça que gira al voltant de l’emigració a les Canàries.

Sant Julià aposta cada temporada per una obra que hagi triomfat en la cartellera catalana. Aquest any ha triat La treva, de Donald Margulies i dirigida per Julio Manrique. L’elenc està format per David Selvas, Ramon Madaula, Clara Segura i Mimi Riera, i la trama gira entorn la guerra.

Finalment, la temporada de teatre tancarà amb quatre funcions de l’obra nadalenca Els pastorets, enguany amb l’equip directiu renovat: Juanma Casero i Irina Robles. Com d’habitual, s’oferiran quatre funcions durant el Nadal.

Publicat per
Clara Segura i David Selvas en una escena de 'La Treva'. Autor/a: LAVILLARROEL

A Mataró fem coses que costen d'entendre

Inversions del 2025 de l'Ajuntament de Mataró. Invertirem en un nou centre d'animals domèstics, 1.623.277,79 € , només 210.000€ en s...