28 de març 2003

El rebuig a la guerra centra la celebració del Dia Internacional del Teatre a Mataró



28 de març de 2003

Alumnes de l'Aula i grups amateurs demostren que el teatre és ben viu


Mataró

El teatre va prendre ahir simbòlicament la ciutat de Mataró. Celebrava la seva jornada anual i els alumnes de l'Aula de Teatre de Mataró i alguns grups amateurs van demostrar amb encert, enginy i molta professionalitat que el futur de les arts escèniques està garantit.
+ Alguns dels espectacles que es van fer ahir a Mataró a càrrec dels alumnes de l'Aula i amb motiu del Dia Internacional del Teatre. Foto: Q.P.

S'hi van representar onze muntages a càrrec dels alumnes dels diferents nivells de l'Aula i de quatre companyies amateurs de la ciutat: Quesiquesí, Stress Produccions, El Tramvia i Sala Cabañes. Molts d'ells van fer al·lusions, implícites o molt explícites, a la guerra contra l'Iraq i la majoria d'actors duien adhesius o xapes amb el «no a la guerra». L'espectacle va començar a dos quarts de set de la tarda a l'Antiga Casa Paco. A partir d'aquí i fent un recorregut pel centre històric de la ciutat, es van anar representant les diferents accions. No podien sobrepassar el quart d'hora, perquè era el temps màxim establert per poder dur-les totes a terme i acabar puntualment a les 9 del vespre a l'Aula de Teatre, on es va veure en acció els alumnes de clown, el grup amb més èxit de l'experiència duta a terme amb l'Arcàdia Cafè Cultural. Si a l'inici de les accions no hi havia gaire gent del carrer motivada per la proposta, a mesura que s'anava desenvolupant el nombre de curiosos i aficionats va anar creixent fins a aconseguir fer pinya i continuar el recorregut marcat. La col·laboració dels diferents espais, tant públis com privats, va ser decisiva per comprovar que portar l'Aula al carrer funciona i que els espectacles a la via pública, o als bars concorreguts, tenen molt bona acceptació. El manifest que es va llegir per tancar la jornada del Dia Internacional del Teatre és de l'autor dramàtic Michel Tremblay. Com a exemple, només cal extreure'n unes frases: «La salvació, en aquest inici del tercer mil·lenni, vindrà més aviat de les petites veus que s'alcen arreu per criticar la injustícia i, d'acord amb els mateixos fonaments del teatre, extreure l'essència de l'ésser humà».

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...