14 de març 2003

Klaus i Mortimer», de Jordi Arbonès, es presenta a La Planeta

el punt
14 març 2003

El Jardí de Figueres proposa l'òpera «La forza del destino» RAMON ESTÉBAN . Girona L'oferta d'arts escèniques d'avui a la demarcació té tres fronts: a la sala La Planeta, a Girona, la companyia El Teatre Essela representa Klaus i Mortimer , original de l'escriptor empordanès Jordi Arbonès, Nif . A Figueres, els Amics de l'Òpera de Sabadell presenten el seu muntatge de La forza del destino , de Verdi. I a Banyoles, els Pocapuc Teatre inicien les funcions de Pervertimento i altres gestos per a res , original de Sanchís Sinisterra i dirigida per Xicu Masó.
+ Dos dels intèrprets de Klaus i Mortimer. Foto: EL PUNT. El text d'Arbonès narra la trajectòria vital de dos personatges de ciutat en clau d'humor surrealista. És el primer cop que aquest muntatge, coproduït per l'Institut Municipal d'Acció Cultural de Vic i l'Institut del Teatre d'Osona, es veu a Girona (avui i demà, a les 22.30 h). La direcció és de Pep Tines i Cacu Prat i els actors són Albert Ribalta, Pep Miràs, Cesc Pérez i Maria Soler.Òpera a FigueresL'escenari que els últims anys concentra totes les produccions operístiques que arriben a les comarques de Girona, el teatre El Jardí de Figueres, proposa avui (21.00 h) La forza del destino, de Verdi, interpretada en els papers principals per la soprano Micaela Carosi i el tenor maresmenc Josep Fadó. El text és de Francesco Maria Piave, que es va basar en la peça teatral Don Álvaro o la fuerza del sino, del duc de Rivas, que consisteix en un drama que discorre a Espanya i Itàlia al segle XVIII. L'estrena va tenir lloc el novembre del 1862 a Sant Petersburg.«Pervertimento»Avui, demà i el dia 22 (22.20 h) Pocapuc Teatre, reforçada amb actors d'altres companyies banyolines, posa en escena al Teatre de Banyoles la versió que Xicu Masó ha fet de Pervertimento i altres gestos per a res, de José Sanchís Sinisterra, a partir d'una traducció de Josep N. Santaeulàlia. Aquest conjunt de flaixos de vides de personatges ben diversos l'interpreten Mariona Callís, Íngrid Calpe, Clàudia Cedó, Salvador Duran, Llorenç Gómez, David Marcé, Teresa Solà, Joan Solana, Miquel Torrent i Lluís Vilanova.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...