14 de novembre 2003

Piqué planteja als indecisos que el dilema no està entre CiU i el PSC, sinó entre ERC i el PP


el punt
14 de novembre de 2003


Rato acusa CiU i el PSC de fomentar la por al PP
TIAN RIBA . Lleida / Mataró
Josep Piqué ha arribat a l'últim dia de campanya amb un missatge clar: el dilema en aquestes eleccions no està en si guanyarà CiU o el PSC, sinó entre si ERC serà al govern o el PP ho podrà evitar. Rodrigo Rato va acompanyar el candidat del PP en un míting a Mataró, on hi va haver els primers incidents de la campanya. Els Mossos van detenir dues persones.
+ Piqué, a la foto, i Rato van ser escridassats en arribar a la sala Cabañes de Mataró. Foto: QUIM PUIG. L'aposta de Piqué per aquest discurs ha quedat clara en les dues úniques connexions de TV3 amb els seus mítings. Tant en el de dimecres al vespre a Rubí com en el d'ahir al migdia a Lleida, el candidat va triar el mateix missatge: «Votar CiU, el PSC o no votar és deixar la política catalana a les mans d'un partit que només vol la independència.» I va demanar un «últim esforç» perquè el PP tingui «la força suficient per evitar que el PSC s'aliï amb ERC o que CiU es radicalitzi», pactant també amb els republicans. Un missatge adreçat també als votants «tradicionals» dels dos partits majoritaris.En el míting de Mataró, Piqué hi va afegir a aquesta tesi que «la millor manera» que els pactes del PSC o CiU amb ERC «no facin que Catalunya agafi un camí incert» és votar el PP i també una manera de dir que «en democràcia l'únic que val és el vot dels ciutadans que s'expressen en llibertat». Piqué responia així a un grup format per una vintena de joves vinculats a grups independentistes que el van insultar a l'entrada de la sala Cabañes de la capital del Maresme. Van ser els primers incidents en tota la campanya per als populars, després de l'accidentada campanya de les municipals, amb la guerra a l'Iraq i l'enfonsament del Prestige encara molt a prop. Piqué es va adreçar als joves i els va dir desafiant: «Aquesta és la societat catalana lliure que voleu?». Els Mossos van detenir dos joves per danyar dos vehicles del Partit Popular.El vicepresident primer i ministre d'Economia del govern espanyol, Rodrigo Rato, també es va referir als incidents i en va culpar indirectament el PSC i CiU, perquè fomenten «la por al PP» i «aquesta no és una bona recepta». Per Rato, «hi ha partits que han cregut que eren hegemònics i ara comencen a veure que perden la confiança dels catalans». Per ell, ha de ser molt decebedor pertànyer a uns partits que han governat més de vint anys als ajuntaments i a la Generalitat i que «en les primeres eleccions del segle XXI no puguin dir la veritat i hagin de recórrer a tot». Rato va recordar que a la primavera «també» els «insultaven», i que «feien veure» que són un partit «que crea problemes», però que ho fan «per la por de perdre les eleccions». «Si els qui envien aquests nois es pensen que quan la gent ho vegi per la televisió pensarà malament del PP, s'equivoquen, com es van equivocar al maig», quan el PP va treure millors resultats dels previstos en les enquestes. En el míting hi van assistir unes 300 persones.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...