14 de novembre 2003

Empleats de Viuda Planas de Mataró reclamen els llocs de treball al carrer

Empleats de Viuda Planas de Mataró reclamen els llocs de treball al carrer

Es van manifestar en un acte del PP, on hi havia el regidor i soci de l'empresa

ELENA FERRAN . Mataró

Els treballadors de l'empresa tèxtil Viuda Planas, propietat del regidor del PP, Paulí Mojedano, es van manifestar ahir aprofitant la visita de Josep Piqué a Mataró. Va ser la primera protesta al carrer des que la fàbrica ha anunciat el tancament i la fallida. L'empresa i treballadors van arribar ahir a un acord per donar-se més temps per negociar les indemnitzacions. La proposta de l'empresa de pagar 90.000 euros a la plantilla és «vergonyosa», segons els treballadors.



+ Els treballadors es van manifestar ahir a l'acte del PP. Foto: Q.P.

Els treballadors de l'empresa Viuda Planas es van plantar ahir al vespre davant la Sala Cabañes, mentre esperaven l'arribada del candidat del PP a les eleccions autonòmiques, Josep Piqué. Van reclamar així el seu lloc de treball davant un dels socis de l'empresa, Paulí Mojedano, regidor del PP a Mataró.
L'empresa i els treballadors van acordar ahir reprendre les negociacions. Ho van decidir a la reunió que van mantenir amb Inspecció de Treball després de no arribar a cap acord les últimes setmanes. Segons va explicar ahir Paulí Mojedano als socis, en les primeres negociacions l'empresa oferia 90.000 euros als treballadors. «La situació és la que és i no em fa gràcia tancar però és el màxim que ens podem endeutar per pagar», va dir Mojedano. L'empresa justifica que les pèrdues de la fàbrica són de 450.000 euros i que aquesta situació l'ha abocat al tancament.
Tot i que les últimes setmanes hi ha hagut negociacions no hi ha hagut acord. Els treballadors reclamen els 45 dies de sou per any treballat i consideren que amb els 90.000 euros no es poden indemnitzar justament els treballadors, alguns dels quals fa 36 anys que treballen a la mateixa empresa. El delegat de CCOO, José Exposito, va qualificar de «vergonyosa» la proposta que fa fins ara l'empresa i va confiar que amb la setmana que ha donat de marge Inspecció de Treball s'aconsegueixi una indemnització més justa. «No entenem que hi hagi pèrdues quan continuen arribant comandes dels representants», insistiex el representant dels treballadors.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...