23 de desembre 2003

UN CLÀSSIC PER NADAL - ELS PASTORETS DE MATARÓ -


EL PUNT
23 desembre 2003


Els Pastorets de Mataró es presenten amb moltes sorpreses amb l'objectiu d'arribar a un públic més ampli el reportatgeLLUÍS MARTÍNEZ .

Mataró ELS ASSAJOS. Fa mesos que els centenars d'actors que participen desinteressadament en l'espectacle preparen l'obra. Els assajos, a les portes de l'estrena, s'intensifiquen. Xavier Ribes assegura que els privilegiats que ja han pogut veure el nou muntatge no han quedat decebuts.

Foto: QUIM PUIG Més de 350 persones ultimen aquests dies els darrers detalls dels nous Pastorets de Mataró de la Sala Cabañes.

Aquest any l'espectacle de Nadal es presenta amb més novetats que mai. La primera de totes, la nova direcció capitanejada per l'actor mataroní Xavier Ribes i l'objectiu fixat d'arribar a un públic més ampli. «L'àvia amb el nét és sempre un públic segur, el que volem és aconseguir atreure espectadors més joves i de totes les procedències possibles», explica el nou director. Entre les novetats destaca també el fitxatge de la coreògrafa mataronina Maria Rovira. La seva presència es deixarà sentir fort en un pròleg totalment renovat per a l'ocasió. Rovira, que es va iniciar en el teatre amateur a Sala Cabañes, creu que els Pastorets no passaran mai de moda, com tampoc ho han fet els textos de William Shakespeare. «En els dos casos, es parla del bé i del mal i de coses ben humanes», assenyala. Els Pastorets, declarats Patrimoni Cultural de la Ciutat el 1981, han estat al llarg dels anys una escola d'iniciació teatral on s'han forjat molt actors com Jordi Bosch, Joan Pera, Boris Ruiz o Roger Pera. Ribes ha volgut aglutinar, per aquesta nova etapa, un nou equip on combina, d'una banda, gent jove, i, de l'altra, persones de més experiència, amb la voluntat de fer un pas endavant en la professionalització i consolidació de l'espectacle. El nou director, el més jove de la història dels Pastorets, rellegeix el clàssic de Ramon Pàmies, L'Estel de Natzaret, i presenta l'obra com el que és, un gran musical renovat, sense tocar ni una coma del text. Els Pastorets de Mataró d'enguay incorporen millores en la sonorització, l'escenografia i el vestuari. L'ús de les noves tecnologies tampoc ha passat desapercebut i s'introdueixen nous efectes com l'estrella de Nadal, que aquesta vegada serà virtual, i es millorarà l'efecte del tradicional decorat, i uns núvols, creats amb ordinador, ajuden a simular el cel des d'on parla l'àngel Miquel. Però les sorpreses no acaben aquí, ja que les novetats comporten crear noves escenes i personatges. Segons Ribes, l'obra és la de sempre però amb prespectiva d'un jove director del segle XXI. Es tracta d'una sèrie de canvis que busquen consolidar els Pastorets de Mataró, com l'espectacle nadalenc de referència en l'àmbit de Catalunya. De fet, els Pastorets de Mataró són els que més vegades es representen, fins a deu, els que tenen més pressupost, els que involucren un nombre de persones més alt i els únics que ofereixen música en directe.Les representacions començaran el 26 de desembre i es faran cada diumenge fins al 8 de febrer a les cinc de la tarda. Excepcionalment també es farà el dia de Reis a les sis de la tarda i el dissabte dia 17 de gener també a les sis. El preu de les localitats és de 8,50 euros, a l'amfiteatre, 10,50, a platea, i 11,50, a la llotja. Aquest any, la cadena COM Ràdio retransmetrà el dia de Nadal i el dia de Sant Esteve a la tarda una versió especial de dues hores de l'espectacle.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...