02 de gener 2004

L'alcalde de Mataró aposta per tirar a terra el Teatre Monumental i fer-ne un de nou però els seus socis no ho volen

el punt
2 gener 2004
El govern tripartit manté la divisió sobre el futur de l'equipament cultural
FRANCESC SANTIAGO .
Mataró El futur del Teatre Monumental de Mataró és incert. L'alcalde, Manuel Mas (PSC), defensa obertament enderrocar-lo i construir un nou gran auditori en un espai central de la ciutat. Els seus socis de govern -ICV-EA i ERC- rebutgen la idea. El tinent d'alcalde de Cultura, l'ecosocialista Jaume Graupera, manté la idea de mantenir l'actual infraestructura del Monumental i arribar a acords amb la resta de sales del centre per poder-hi dur a terme activitats culturals.
+ Una imatge de la façana del Teatre Monumental de Mataró. Foto: QUIM PUIG «Treballar sobre andròmines és molt car.» Ho ha dit l'alcalde de Mataró, Manuel Mas, que insisteix que la millor opció és tirar a terra el Teatre Monumental i projectar un auditori de gran format, amb capacitat per a un miler de persones, en un altre punt de la ciutat. Mas admet que el govern no té una visió unitària i defensa la necessitat d'arribar a un acord amb els socis d'ICV-EA i ERC. Durant el 2004 s'ha de redefinir el pla d'equipaments culturals i, per tant, tancar un pacte sobre el futur del Teatre Monumental. El tinent d'alcalde de Cultura, Jaume Graupera (ICV-EA), va admetre durant la compareixença de premsa d'aquesta setmana per analitzar el funcionament del govern municipal que no comparteix la posició de Manuel Mas. Graupera segueix treballant amb la idea d'aprofitar els teatres mitjans i de titularitat privada que ja hi ha a la ciutat -Foment Mataroní, Sala Cabañes i Casal l'Aliança- a través de convenis o consorcis. El responsable de Cultura defensa que Mataró no necessita un gran auditori amb capacitat per a un miler de persones, sinó que cal prioritzar els equipaments de format mitjà -per a uns 500 espectadors- per poder afrontar les necessitats de la capital del Maresme. Mentre Graupera defensava aquesta tesi, el portaveu del PSC, Joan Antoni Baron, constatava la necessitat de mantenir un diàleg fluid entre els socis del govern municipal.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...