19 de juny 2021

La Fira Argillà Argentona torna al format presencial

 


La tradicional fira de ceràmica d’Argentona es reinventa per afrontar el seu retorn després de l’aturada de l’any passat, en què només es va fer la versió digital. La principal novetat és que els expositors se situaran al pati de l’escola Bernat de Riudemeia, al centre de la vila, amb una extensió a la plaça de l’Església, on s’hi ubicaran els tallers i activitats educatives, així com les exposicions, a més del Museu del Càntir.
 
La fira s’iniciarà el divendres 2 de juliol a les 17 h i s’allargarà fins a les 22 h. Dissabte 3 i diumenge 4 l’horari serà de 10 a 22 h.Per a la fira d’enguany s’han seleccionat 57 ceramistes, que procedeixen majoritàriament de Catalunya i la resta de l’estat espanyol, però també hi haurà representants de França, Portugal, Marroc, Itàlia, Polònia, Rússia, Anglaterra i Luxemburg, una representació similar als anys anteriors a la pandèmia.
 
En paral·lel a la fira es realitzaran dues importants exposicions: al museu s’hi presentarà una mostra titulada natuRareza, de ceràmiques d’Alberto Bustos, un dels autors de l’estat espanyol actualment amb major projecció internacional. L’altra exposició, que porta per títol Ararat es podrà veure a la Casa Gòtica i serà a càrrec de Marc Iturri, un dels ceramistes que més destaquen de l’actual panorama català i que té forts vincles amb Argentona, ja que és un dels professors de l’escola de ceràmica de la vila.
 
A la zona d’activitats educatives de la plaça de l’Església s’hi podran veure demostracions de terrissa tradicional al torn, els més menuts podran participar als tallers de torn i fer la seva pròpia peça i els adults podran participar al taller de rakú el dissabte al vespre. Dissabte i diumenge a les 4 de la tarda es presentaran diversos films sobre ceràmica dins la mostra “Cineràmica 2021”. La fira es clourà, com sempre, el diumenge al vespre amb la trepitjada de fang.
 
Càntir del 2021
Al recinte de la fira i al museu també s’hi podrà adquirir  el càntir d’autor del 2021 que és obra original del prestigiós arquitecte i dissenyador Oscar Tusquets Blanca.
 
+ info – publicat per
www.tribunamaresme.com

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...