05 de juliol 2021

Castelló d’Empúries estrena el Festival Istiu amb la intenció injectar una dosi d’alegria i esperança

 

 

La programació de la primera edició compta amb noms com James Rhodes, Reincidentes, Clara Peya o Xarim Aresté
 
L’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha decidit crear el seu propi festival. Es celebrarà del 5 a l’11 de juliol al municipi empordanès, i inclourà una dotzena de concerts en diversos espais del centre històric i Empuriabrava.
 
Martí Fontclara, coordinadora de cultura i festes considera que el Festival Istiu proposa una experiència a la vila amb la cultura i la música com a mitjà. «Després d’aquesta etapa llarga i dura amb el COVID planejant sobre nostre i que tant dolor ha fet a la nostra societat, Istiu vol injectar una dosi d’alegria i esperança al visitant i brindar-li la possibilitat de conèixer els racons més bonics i neuràlgics del centre històric i la marina. Una altra de les peculiaritats del festival és que se celebra al llarg d’una setmana, de dilluns a diumenge, i és el tret de sortida de la programació musical que ofereix el municipi a l’estiu. A més a més, no gens menys important, i amb la clara voluntat de potenciar al comerç local, el Festival Istiu compta amb una llista de negocis col·laboradors on l’espectador, amb l’entrada, tindrà la possibilitat de gaudir d’un descompte durant tots els dies del festival».
 
El festival ISTIU compta amb una programació variada i dirigida a tots els públics. «No volíem limitar-nos a buscar una sèrie de grups amb un perfil semblant sinó que preteníem captar l’atenció d’un “target” d’edat molt ampli i amb gustos molt diferents, amb la nostra programació. Música d’autor, flamenc, música pop, clàssica i rock són alguns dels perfils diferenciats que es podran escoltar», afirma Fontclara.
 
Dins d’aquesta variada programació cal destacar la vocació internacional que té la primera edició del festival. En aquest sentit, el coordinador de cultura i festes de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries explica que «els dotze concerts que s’han programat hi ha una varietat important de grups i procedències; si bé és cert que inicialment vam presentar els concerts de la Marina Rossell i Joan Miquel Oliver, hem ampliat la llista amb els andalusos Reincidentes, el britànic James Rhodes i els catalans Xarim Aresté, Clara Peya i el cantautor santcugatenc Pere Martínez, a més dels concerts dels nostres “artistes de proximitat” Cesc, Llum i Ernest Prana. Es tanca la programació amb dos grups de versions com l’Orquestra Maribel, per públic familiar, i Agustí Burriel versionant Sinatra».
 
Un dels noms que destaquen és el grup de versions l’Orquestra Maribel, «és una de les propostes que tractem amb més estima. Es celebra a la zona verda del Trabuc, un espai molt estimat pels castellonins i l’hem volgut destinar al concert per públic familiar, parcel·lant-lo tot, i on els grups bombolla de màxim 6 persones podran gaudir d’un espai per saltar i ballar, mantenint la distància amb les altres parcel·les, òbviament».
 
Artistes emergents
En aquesta primera edició del Festival ISTIU també inclou les actuacions de joves promeses de l’escena musical catalana, especialment artistes empordanesos com Ernest Prana, cantant i compositor de Peralada, Cesc Sansalvadó, el jove empordanès que ha passat de ser músic de carrer a pujar als escenaris d’un munt de festivals, i de Llum, la jove de Castelló d’Empúries que acaba d’aconseguir la tercera plaça en la segona edició del BravoEurovisión 2021, un concurs per a joves artistes en què participen cantants de 24 països.
 
Completen la llista d’artistes emergents Pere Martínez, el ‘cantaor’ vocalista de Los Aurora que actuarà acompanyat pel guitarrista Marc López, i Agustí Burriel.
 
Comerç local
Un dels objectius del festival és contribuir a la dinamització d’altres sectors de la localitat, com la restauració, l’hostaleria o el comerç. Més d’una vintena d’establiments del municipi col·laboraran enguany amb el festival oferint descomptes i promocions al públic del festival. Aquesta iniciativa té el doble objectiu d’oferir serveis complementaris als espectadors i alhora generar el major impacte econòmic possible del festival en l’economia local.
 
+ info - publicat per

https://tres60.cat/24595/castello-dempuries-estrena-el-festival-istiu-amb-la-intencio-injectar-una-dosi-dalegria-i-esperanca.html

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...