22 de juliol 2021

Les Passions es reinventen

 

(Federació Catalana de Passions) “Ha estat una temporada dura, però ens ha fet créixer i reinventar-nos”. Aquesta seria la frase que resumiria l’assemblea de cloenda de la temporada de passions 2021 que va tenir lloc al Teatre de la Passió l’Olesa de Montserrat el dissabte dia 10 de juliol. L’assemblea es va iniciar amb una visita guiada dels assistents al Teatre de la Passió d’Olesa, de la mà Pere Quer i Josep Riera, president i vicepresident de l’entitat olesana.
 
Aquesta ha estat una temporada marcada per les mesures covid i pel canvi dels responsables polítics de la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Direcció General de Cultura Popular i Tradicional. Les mesures covid han provocat que les diferents passions federades hagin necessitat fer servir l’enginy per reinventar-se, si el tipus de muntatge o permetia; o bé per oferir altres propostes quan no era possible la representació, tot plegat amb la voluntat de no deixar la temporada en blanc. S’han dut a terme tot tipus d’iniciatives: representacions de petit format o adaptacions, una pel·lícula, exposicions d’utillatge o de fotografies... Totes amb èxit de públic, malgrat la pandèmia. El canvi de responsables polítics ha estat un repte per la junta de la Federació i en especial per al seu president, Jordi Carapuig. En primer lloc durant el període en què encara no s’havia format el nou govern, tractant de donar resposta a les necessitats dels federats i, un cop format el govern, iniciant la ronda de contactes amb els nous responsables de Cultura en mig de temporada, ronda de trobades que encara no ha finalitzat.
 
Malgrat totes les dificultats, els resultats de la temporada han estat satisfactoris per a tots els federats i per a la Federació, que continuarà treballant per créixer com a entitat i aconseguir més visibilitat en l’àmbit de la Cultura Popular i de les arts escèniques.
 
En clau de futur, es va parlar de la propera temporada amb l’esperança d’una normalitat desitjada per tothom, en què les diferents passions puguin tornar a representar els seus muntatges originals; tot i que amb tota seguretat amb modificacions incorporades enguany a causa de la situació que, en paraules dels federats “han arribat per quedar-se” perquè suposen una millora o aporten nous matisos als muntatges.
 
Altres temes d’interès que es van comentar van ser la presentació de la temporada de Passions 2022, en la qual es començarà a treballar aquesta tardor amb l’objectiu de tornar-la a fer al Palau de la Generalitat; la Firapassió d’Esparreguera i l’assemblea de l’Europassió’22, que també es farà a Esparreguera amb motiu del 40e aniversari de la seva fundació i que aplega 80 passions de 16 països diferents.
 
En aquesta assemblea de cloenda es va donar la benvinguda als representants de La Passió d’Oliana i es van comunicar les possibles incorporacions d’altres Passions del territori.
 
+ info – publicat per
Federació Catalana de Passions, passions, Laïcat, Cultura i art, Societat
catalunyareligio.cat

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...