27 d’abril 2022

El teatre amateur recupera la Mostra Nacional de Pineda de Mar

Oferirà més de quaranta representacions del 30 d’abril a l’1 de maig per diversos espais del municipi

Amb un retard de dos anys, el darrer cap de setmana d’abril Pineda de Mar tornarà a aixecar el teló de la Mostra Nacional de Teatre Amateur, el més gran aparador del teatre no professional del país. La cita, que arriba a la 18a edició, ha programat més de quaranta representacions, de tota mena de formats i gèneres, per diversos teatres i auditoris de la localitat. L’acte central serà dissabte 30 d’abril al migdia a L’Auditori, quan es lliuraran els Premis Arlequí.

Divendres 29 a les 20h del vespre Les Forcada d’Albert Capel, la història d’un retrobament de dues germanes, a càrrec del grup barceloní Vada Retro, inaugurarà a la Sala Polivalent Centre Cultural i Recreatiu (CCR) l’edició de la Mostra que més s’ha fet esperar. 

Per aquesta ocasió, que arriba després del parèntesi forçat de dos anys, la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya ha volgut prioritzar les funcions per sobre d’altres activitats paral·leles: “Ens hem abocat a programar com més obres millor per donar l’oportunitat a tants grups com ha estat possible”, segons explica el seu director, Toni Font.

Així, enguany s’oferiran 44 representacions des del divendres al vespre fins al diumenge al migdia. S’hi podran veure propostes molt heterogènies –textos clàssics, obres actuals de dramaturgs coneguts, així com textos de creació pròpia– entre les quals destaquen els musicals, amb sis muntatges. Enguany els organitzadors afirmen que s’ha fet un esforç per créixer cap a l’exterior i per això participaran també grups de França, Suïssa, del País Valencià i la Catalunya Nord. Els espectacles es faran a set espais de la localitat: CCR Polivalent i Sala Gran, Sala Sindicat, Tívoli, Sala Mèlies (Llorenç), Auditori i Sala Galeano (al barri del Poble Nou). 

L’acte central de la Mostra serà dissabte a la una del migdia i per primer cop acollirà el lliurament dels Premis Arlequí, els guardons que la federació atorga anualment per distingir a les entitats, grups i persones que han contribuït a fer créixer el teatre amateur. Per Toni Font, “vincular els Premis Arlequí i la Mostra” contribueix a “prestigiar els guardons i facilita l’assistència dels nostres grups al lliurament”.

La Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya (organitzadora de l’esdeveniment juntament amb l'Ajuntament de Pineda i el CCR), destaca la bona resposta que han tingut –van rebre més de seixanta propostes- i “la força dels grups amateurs del país per fer, un any més, “la Mostra més gran del món: no hi ha enlloc cap festival, cap mostra ni cap fira que aplegui tantes funcions en un sol cap de setmana.”

+ info – publicat per   https://www.tornaveu.cat/

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...