29 d’octubre 2001

L'estrena de «L'auca del senyor Esteve» amb 12 grups de teatre del Maresme és un èxit rotund

el punt
29 octubre 2001

Les dues primeres funcions a la Sala Cabañes de Mataró s'omplen de públic i ara comença una gira per 10 pobles més
EVA GARCIA . Mataró
Els grups de teatre amateur de la comarca han passat la gran prova de foc. Les dues primeres funcions de L'auca del senyor Esteve, a la Sala Cabañes de Mataró, van ser un autèntic èxit. La nit de l'estrena, dissabte a la nit, el públic va rebre amb forts aplaudiments la feina feta per un centenar d'actors i altres col·laboradors que van garantir el bon funcionament de l'obra des de darrere l'escenari. La representació, dirigida per l'actor Joan Peran, comença ara una gira per deu pobles més de la comarca. Les properes funcions seran els dies 10 i 11 de novembre a Pineda de Mar. La feina compromesa encara s'allargarà fins a principis d'estiu de l'any que ve, perquè l'última funció de L'auca del senyor Esteve es farà el 22 de juny a Teià.

+ Una maquilladora retoca el maquillatge d'una actriu, durant la mitja part. A sota, Marta Ferrussola rep un obsequi i, al costat, part del públic que va assistir a la funció d'ahir diumenge. Foto: EVA GARCIA.

Els esforços d'aquests mesos d'assaig han estat recompensats. Tretze grups de teatre amateur van estrenar dissabte amb un èxit rotund L'Auca del senyor Esteve. Va ser la festa grossa del teatre amateur del Maresme. Ni una sola de les 475 butaques de la Sala Cabañes de Mataró va quedar buida. Després de veure el muntatge, tothom va tenir paraules d'elogi per a l'obra, en què han participat gairebé un centenar d'actors i actrius de grups escènics de diferents pobles del Maresme.«Els nervis han estat els normals d'una estrena, els mateixos de sempre. Després de tant de temps assajant, a l'hora de la veritat gairebé és com un dia més d'assaig». Això és el que explicava entre vestidors Xavier Vilà, un dels actors. La sessió de dissabte va ser restringida i únicament hi van assistir convidats. Entre el públic hi havia Marta Ferrussola, l'esposa del president de la Generalitat, diversos alcaldes i regidors de Cultura de municipis de la comarca i l'actor mataroní Jordi Bosch, que ha apadrinat l'obra.Les felicitacionsA la mitja part, les autoritats assistents van ser convidades a una copa de cava. Allà, el responsable de la Coordinadora de Grups de Teatre Amateur del Maresme, Pere Garriga, va aplaudir la feina feta per tots els col·lectius. Garriga va admetre que quan es va engegar el projecte de L'Auca del senyor Esteve no s'havia imaginat que el resultat final seria tan important. De fet, després de l'obra i dels aplaudiments de la platea, tot van ser felicitacions. Marta Ferrussola va pujar a l'escenari i va felicitar tots els actors per la feina feta. També ho va fer el president del Centre de la Cultura Popular i Tradicional de Catalunya, el president de la Federació de Grups de Teatre Amateur de Catalunya i el president de Caixa Laietana. Tots ells es van fer una foto de família amb els regidors i alcaldes, els presidents de cada grup de teatre i els membres de la coordinadora. Paral·lelament a la primera representació de l'obra, també s'ha muntat una exposició de fotografies relacionades amb l'obra de teatre i el seu autor, Santiago Rusiñol. L'auca del senyor Esteve es representarà properament en diversos municipis del Maresme. Després de l'estrena de dissabte a la nit, ahir diumenge es va fer una altra funció a la Sala Cabañes. L'èxit va tornar a ser rotund i la sala es va omplir de gent. La propera cita serà a Pineda de Mar els dies 10 i 11 de novembre.La gira durarà fins al 22 de juny de l'any que ve i acabarà a la població de Teià. L'obra es representarà a Malgrat, Arenys de Mar, Canet, Llavaneres, Calella, el Masnou, Tordera i Vilassar de Mar. La primera experiència conjunta dels grups de teatre amateur ha resultat, d'entrada, un èxit aclaparador.

LES FRASES

PERE GARRIGA PRESIDENT COORDINADORA GRUPS TEATRE AMATEUR MARESME «Aquesta obra que hem presentat marca un abans i un després en el món del teatre amateur de la comarca»

JOSEP RAFECAS PRESIDENT FEDERACIÓ GRUPS DE TEATRE AMATEUR DE CATALUNYA «El treball en equip és el valor més important d'aquest projecte. Els grups han sabut superar la competitivitat i han unit les forces per fer un treball conjunt. Aquest és el veritable èxit»

MONTSERRAT CONDEMINAS ACTRIU «Estic molt agraïda per haver tingut l'oportunitat de fer el paper de la Tomaseta. Els esforços s'han vist recompensats»

JORDI ARAGONÈS ACTOR «La recompensa més gran és que les coses surtin tan bé com avui»

A Mataró fem coses

foto : Foment Mataroní Organitzen una sessió de cinema a la fresca al Pati del Cafè Nou on hi ha la pantalla de cinema més històrica que ten...