13 d’octubre 2001

ÚLTIMS RETOCS PER ESTRENAR LA MACROPRODUCCIÓ DE TEATRE AMATEUR "L'AUCA DEL SENYOR ESTEVE"


EL PUNT
13 octubre 2001

Hi participen tretze grups de la comarca i es presentarà el 27 d'octubre a Sala Cabañes de Mataró
TERESA MÁRQUEZ
Mataró.

Tot està a punt. El teatre amateur de la comarca s'enfrontarà el 27 d'octubre a la prova de foc de l'estrena de la macroproducció L'auca del senyor Esteve i que ha involucrat dotze grups del Maresme. Noranta-quatre actors, de Teià a Calella, posaran en escena el clàssic català a la Sala Cabañes de Mataró sota la direcció de Joan Peran. A principi de setmana, la Coordinadora de Grups Amateurs de Teatre del Maresme va presentar en roda de premsa la feina menys coneguda, però no per això la menys valorada. L'escenògraf, les responsables de vestuari i les maquilladores van parlar de la seva participació en el projecte.

Una de les actrius de «L'auca del senyor Esteve» durant el procés de transformació en el seu personatge. Foto: T.M.

Les primeres xifres oficials del que ha representat el projecte de L'auca del senyor Esteve són prou evidents de l'esforç que ha suposat tirar endavant la iniciativa. Des del novembre de l'any passat s'han invertit més de 300 hores d'assaig i més de 3.500 quilòmetres per traslladar l'equip d'actors i tècnics als diferents teatres i sales de la comarca.Segons va admetre el director del muntatge, el mataroní Joan Peran, es tracta de la proposta més difícil a la qual ha hagut de fer front, però, alhora, la més gratificant. No en va, aconseguir que prop de 100 persones es coordinin per aprendre el text i interpretar-lo és «una tasca molt dura».Segons es va explicar dimarts, l'obra està del tot embastada i ara es treballa per resoldre els últims detalls abans de la presentació el 27 d'octubre vinent a la Sala Cabañes de Mataró. Per demostrar que la feina de conjunt no s'ha limitat a repartir els papers entre els actors de les diferents companyies, es va donar veu a aquelles persones que fan la feina fora de l'escenari. En aquest sentit, Jordi Abelló va explicar els passos que s'han seguit per aconseguir una escenografia «que convenci i també que sigui fàcil d'instal·lar i de transportar».Per la seva banda, les responsables de vestuari Joana Sánchez i Dolors Escamilla van mostrar els esbossos dels diferents vestits que portaran els actors i van assenyalar la importància de la col·laboració entre tots els grups, que han cedit bona part de les peces de roba. Finalment, la cap d'àrea de perruqueria i maquillatge, Esperança Pallarolas, va mostrar quin ha estat el procés per aconseguir la imatge dels personatges que evolucionen i creixen al llarg de l'obra.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...