01 de desembre 2001

Josep Canals i Pere González. : «És incomprensible que Mataró no tingui encara conservatori»

el punt
1 desembre 2001

Enyorats?-
JOSEP CANALS «No, perquè crec que es comença una nova etapa, encara que es mantingui la mateixa línia que vam iniciar nosaltres i que pretén culminar el nostre treball. A més, no perdrem el contacte amb el centre i, de tant en tant, ens hi deixarem veure.»

PERE GONZÁLEZ «No, tot al contrari. Segueix la feina que hem fet durant tant de temps i això sempre és satisfactori.»

Què en destacarien d'aquests quaranta anys? -
(J.C.) «El resultat del treball a través dels alumnes que, en alguns casos, han fet una brillant trajectòria fora de Mataró. Per citar-ne només uns quants: Francesc Cortés, Joan Vives, Francesc de Paula Soler, Miquel Fernández, Rosa Mateu i un llarg etcètera.»

La música continua interessant com abans? -
(P.F) «Recordo amb especial afecte la posada en marxa de l'Orquestra de Cambra Ciutat de Mataró del centre, que va fer diferents concerts amb música del mestre Enric Torra, entre altres repertoris. Malauradament l'Ajuntament no va donar suport a la iniciativa i hi vam haver de renunciar.»

Diuen que és un bon complement per formar-se com a persona.
(J.C.) «Penso que molt més. A escola no s'ensenyava i jo sóc músic perquè a casa el meu pare també ho era. Ara s'educa els infants i se'ls motiva a descobrir la música, facin o no facin després estudis especialitzats.»

Mataró ja té cobertes les necessitats musicals?
(P.G.) «La música desperta la sensibilitat de la gent. Un músic sent diferent, sobretot perquè s'ha d'expressar i comunicar amb el seu instrument.»

TERESA MÁRQUEZ

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...