01 de desembre 2001

Mataró inaugura l'Escola de Música Liceu amb un concert de jazz, guitarra espanyola i lírica

el punt
1 desembre 2001

Els responsables prometen mantenir la «trajectòria brillant» de l'Escola de Música del Centre Catòlic a la qual substitueixen

TERESA MÁRQUEZ . Mataró

L'Escola de Música Liceu de Mataró antiga Escola de Música del Centre Catòlic es va presentar ahir en societat amb un concert a Sala Cabañes. El Conservatori Superior de Música del Liceu, del qual depèn el centre mataroní, va organitzar una vetllada amb breus actuacions de professors i alumnes de gèneres tan diferents com el jazz, la lírica o la guitarra espanyola. En els parlaments anteriors a les actuacions, tant el president del Centre Catòlic, Claudi Uñó, com el president del Conservatori, Rafael de Gispert, van destacar la necessitat de mantenir la línia iniciada ara fa quaranta anys, quan l'escola va contactar amb el Liceu per ser-ne la filial i, alhora, de promocionar els estudis musicals d'alt nivell a la comarca.
+ A l'esquerra, la soprano Claudia Rodríguez acompanyada per l'Orquestra de Cambra. A dalt, intèrprets de l'aula de cant i a baix recital de guitarra flamenca per Juan Pérez. Foto: T.M.

Claudi Uñó va encoratjar la nova direcció de l'escola de música a continuar amb el mateix dinamisme demostrat per l'equip anterior i, al mateix temps, els va demanar un nou impuls per fer del centre un referent musical a la comarca. «És un moment d'il·lusió remarcable que ens porta a defensar la formació musical de gran nivell», va assenyalar. D'altra banda, el president del Conservatori Superior de Música del Liceu, Rafael de Gispert, va felicitar la tasca realitzada aquests anys pel Centre Catòlic «una tasca cultural que honora la institució que l'acull» i va assenyalar que el Liceu, com a primera institució musical a Catalunya sense ànim de lucre, «es compromet a seguir treballant amb la mateixa voluntat de servei de sempre per garantir la brillant trajectòria de l'escola mataronina.»Concert variatEl públic de Sala Cabañes ha pogut fer un tast del que s'ensenya al Conservatori Superior de Música del Liceu. De la mà dels professors i d'algun alumne avantatjat es va encetar l'actuació amb dues peces de jazz, a càrrec d'una formació on destacava el trompetista Ivó Oller. Seguidament es va donar pas a un recital de guitarra on Juan Pérez homenatjava el saber fer de Paco de Lucía interpretarant la taranta Fuente y caudal.La lírica va ser la protagonista de l'última part del concert amb la interpretació de la peça Bella figlia dell'amore, de l'òpera Rigoletto, de Verdi a càrrec de quatre solistes i el concert de l'Orquestra de Cambra amb la participació de professors del centre mataroní que acompanyava la soprano Claudia Rodríguez en la peça Exultata, jubilate que Mozart va compondre expressament per a un castrato a Itàlia.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...