01 de juliol 2013

ROBOTS I ANDROIDES PROTAGONITZEN UNA JORNADA DE DEBATS AL MERCAT DE LES FLORS




publicat per

El futur del món de la robòtica i les seves aplicacions en la nostra vida quotidiana són el tema d’una jornada de debats i xerrades que se celebrarà al Mercat de les Flors el dia 3 de juliol amb el títol d’“Emocions artificials”. Científics i artistes convidats parlaran, també, del paper d’aquests éssers mecànics en el món de l’escena.

La jornada s’organitza amb motiu de les representacions, dins de la programació del Grec 2013 Festival de Barcelona, del muntatge “Les tres germanes, versió androide”, de la companyia japonesa Seinendan (2-4 de juliol al Mercat de les Flors). Es tracta d’una versió del clàssic de Txèkhov en què, a més d’actors reals, intervenen un robot i un androide.

La jornada, que ha estat organitzada per la direcció de Creativitat i Innovació del Institut de Cultura de Barcelona i el Grec 2013, començarà a les 9 h del matí i es perllongarà fins a les 15 h (entrada lliure; aforament limitat). En aquest temps, podrem escoltar experts en robòtica del Robotics Innovation Center de Bremen (Alemanya) i d’universitats catalanes que van de la Universitat Pompeu Fabra i l’Universitat Politècnica de Catalunya a la Universitat Autònoma de Barcelona, però també científics de l’Intelligent Robotics Laboratory de la Universitat d’Osaka (Japó).

També participen en les converses artistes que han utilitzat robots o instal·lacions interactives en els seus muntatges escènics, entre ells Oriza Hirata, el director de “Les tres germanes versió androide”, o Marcel·lí Antúnez, un expert en “performances mecatròniques”, a més de Ramon Simó, director del Grec, entre d’altres.

Tothom està convidat a participar en aquestes converses, bé formulant preguntes en directe o bé utilitzant el hashtag #EmocionsArtificials de Twitter.

ROBOTS Y ANDROIDES PROTAGONIZAN UNA JORNADA DE DEBATES EN EL MERCAT DE LES FLORS

El futuro del mundo de la robótica y sus aplicaciones en nuestra vida cotidiana son el tema de una jornada de debates y charlas que se celebrará en el Mercat de les Flors el día 3 de julio bajo el título de ”Emociones artificiales”. Científicos y artistas invitados hablarán, también, del papel de estos seres mecánicos en el mundo de la escena.

La jornada se organiza con motivo de las representaciones, dentro de la programación del Grec 2013 Festival de Barcelona, del montaje “Les tres germanes, versió androide”, de la compañía japonesa Seinendan (2-4 de julio, en el Mercat de les Flors). Se trata de una versión del clásico de Chéjov en el que, además de actores reales, intervienen un robot y un androide.

La jornada, que ha sido organizada por la dirección de Creativitat i Innovació del Institut de Cultura de Barcelona y el Grec 2013,  empezará a las 9 h de la mañana y se prolongará hasta las 15 h (entrada libre; aforo limitado). En este tiempo, podremos escuchar a expertos en robótica del Robotics Innovation Center de Bremen (Alemania) y de universidades catalanas que van de la Universitat Pompeu Fabra y la Universitat Politècnica de Catalunya a la Universitat Autònoma de Barcelona, pero también científicos del Intelligent Robotics Laboratory de la Universidad de Osaka (Japón).

También participan en las conversaciones artistas que han utilizado robots o instalaciones interactivas en sus montajes escénicos, entre ellos Oriza Hirata, el director de “Les tres germanes, versió androide”, o Marcel·lí Antúnez, un experto en “performances mecatrónicas”, además de Ramon Simó, director del Grec, entre otros.

Todo el mundo está invitado a participar en estas charlas, bien formulando preguntas en directo o bien utilizando el hashtag #EmocionsArtificials de Twitter.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...