03 de setembre 2021

La Passió ja té versió reduïda i en prosa, que s’estrenarà la temporada 2022

 


La versió reduïda i en prosa del text de La Passió d'Esparreguera ja està preparada per ser presentada als col·laboradors de l’entitat el proper 19 de setembre, en un acte a la Sala Gran del teatre.
 
Robert Gobern, nou director escènic de La Passió, ha enllestit la redacció de la versió reduïda i en prosa del Drama Sacre en un temps rècord. Es presentarà el proper 19 de setembre, explicant el procés d'escriptura i les motivacions dramàtiques i dramatúrgiques, tot relacionant-ho amb la seva posada en escena.
 
Enric Galceran, president de La Passió, ha dit en declaracions a l’Emissora Municipal que molts col·laboradors ja tenen el text i que les reaccions que arriben són positives. Ja se n’ha fet, fins i tot, una lectura completa per part dels actors. El nou text té una durada d’entre dues hores i quart i dues hores i mitja i repassa tot el Drama Sacre, sense renunciar a cap de les parts. Per tant, inclou la vida pública de Jesucrist, la Passió, la Mort i la Resurrecció, contràriament a la versió curta de la temporada passada, retallada per adaptar-se a la normativa Covid, que començava directament amb el Sant Sopar.
 
La versió clàssica de Ramon Torruella, que no pateix pràcticament canvis, es representarà quatre cops en la temporada 2022, mentre que el text reduït, en prosa, tindrà el mateix nombre de representacions, un total de quatre. S’obre la possibilitat que un mateix actor interpreti el seu personatge en els dos formats o, al contrari, que prefereixi centrar-se en un. El text ha estat escrit per Robert Gobern, compta amb moltes col·laboracions i aportacions i és propietat de La passió; per tant, no generarà drets d’autor.
 
Activitat intensa a partir de setembre
Tot això passa mentre l’entitat ja té programats per al darrer quadrimestre de l’any un bon grapat d’espectacles. Alguns arriben a La Passió a través de lloguers de sala, altres amb el format de percentatge sobre la recaptació i, en alguns, l’entitat s’arrisca a pagar caixets. En cada cas, s’analitza juntament amb promotors i programadors, amb els quals Galceran diu que “hi ha una bona relació i això està fent que repeteixin i vulguin tornar a portar els seus espectacles a Esparreguera”. També destaquen les activitats que programa l’Ajuntament, com algunes de les que formaran part de la primera edició del Festival de Circ Contemporani. I el fet que bona part de la programació del Festival Lola d’enguany es durà a terme a La Passió.
 
El president de l’entitat ha lamentat que, en ser un teatre privat, no pot acollir-se al Programa.Cat de la Generalitat, “que suposa importants estalvis a l’hora de programar espectacles professionals”. Al 2020, una subvenció autonòmica ho va compensar, arribant a cobrir entre el 35 i el 50% dels caixets, però aquest 2021 hi ha la incertesa que aquests recursos tornin a arribar. Galceran avisa que “això ens posa en condicions d’inferioritat per competir amb teatres del voltant, que són públics, estan subvencionats i es beneficien dels descomptes del Programa.Cat”.
 
En quant a les relacions amb l’Ajuntament d’Esparreguera, el president de La Passió veu allunyar-se la possibilitat d’un conveni. Els entrebancs jurídics no deixen avançar en aquest sentit, però tot i així ha dit que l’entesa és bona, després d’una recent reunió amb el regidor de Cultura, Juan Jurado. La programació que el consistori du a terme al teatre suposa un ajut important. En aquests moments, es negocia un nou contracte marc de lloguers de sala, que establirà barems en funció de l’espectacle.
 
+ info – publicat per

radioesparreguera.cat

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...