21 d’agost 2010

Teatre de text per a tots els gustos a Firatàrrega 2010


www.firatarrega.cat
13 agost de 2010



Diverses companyies portaran a la Fira els seus muntatges que abracen gèneres i disciplines diferents

Obeint a la diversitat de llenguatges que planteja la programació de la Fira, el certamen reserva també un espai al teatre de text i programa muntatges que van des del teatre d’humor fins als que proposen les reflexions més profundes. Muntatges interdisciplinaris de companyies molt joves però també de figures consagrades del panorama teatral.

Així, és destacable la presència a Tàrrega de dos pesos pesants de l’escena catalana com són els coneguts actors Jordi Boixaderas i Lluís Soler, que arriben a la Fira amb el muntatge El silenci és or. Plantejat com un recital a partir de textos d’Apel•les Mestres, aquest espectacle està conformat per vuit monòlegs i l’acompanyament musical del pianista Lluís Carmona. Segons afirma la companyia, “vuit caricatures divertides que s’entramen en una posada en escena unitària, gràcies a les complicitats que es generen dalt de l’escenari”.
Cia Boixaderas -Soler

La Fira comptarà també amb altres cares conegudes del món teatral català, com Teatre de Guerrilla que portarà a la Fira el nou projecte, El Xarlatan, amb Quim Masferrer en solitari,. El muntatge és una comèdia d’entreteniment que recupera la figura excèntrica i entranyable del xarlatà. Una visió irònica sobre l’allau de mètodes i teràpies que pretenen ajudar-nos a aconseguir la felicitat.

La gironina Cia. Anna Roca presentarà a Tàrrega el muntatge Captius, el primer espectacle per a adults d’aquesta companyia que porta 15 anys dedicada al teatre familiar. Es tracta d’un muntatge construït a partir d’una selecció de contes de l’escriptor i periodista Joan Barril, un seguit de petites històries i de personatges sorprenents que fan una mirada sempre esmolada, actual i reflexiva al món. Una peça que, segons Anna Roca, “defuig classicismes i que pot arribar a tots els públics sense caure en la simplicitat”.

Des de les Illes Balears, la jove companyia La impaciència presentarà el seu darrer muntatge, In-consciència. Un espectacle còmic i enginyós on un home i la seva consciència han de conviure plegats després d’haver sofert una desgràcia familiar. El muntatge va rebre el premi al millor espectacle en la Mostra de Teatre de Barcelona 2009.

Canterbury és el nom del muntatge que portaran a la Fira els lleidatans Nurosfera, inspirat en "Els contes de Canterbury", de l’autor anglès Geoffrey Chaucer (1340-1400). Un muntatge multidisciplinar, que inclou teatre de text, guinyol, objectes, fregolisme, etc. on tres actors interpreten un gran nombre de personatges per explicar la història de l’escriptor que va a la recerca de la inspiració per escriure la seva obra mestra.

Els també lleidatans Les Antonietes Teatre arriben a la Fira amb un muntatge basat en el text de l’escriptor jueu Ferdinand Brückner, que parla sobre les relacions de set joves i la confusió que els provoca el pas a l’edat adulta en una societat perduda, la de l’Alemanya del període d’entreguerres (s.XX). El mal de la joventut és, segona la companyia, un “muntatge contundent” basat en el treball actoral de set actors i actrius molt joves, entre els quals hi ha cares conegudes com la de Bernat Quintana, popular pel seu paper de Max a la telesèrie “El cor de la ciutat”.

Aquests són només alguns dels espectacles que es podran veure del 9 al 12 de setembre a la Fira. La Programació Oficial inclou els muntatges de diferents disciplines escèniques, tant de carrer com de sala, de més de 80 companyies nacionals i internacionals (entre la Programació Oficial i els Espais d’Empresa).

Entrades anticipades a la venda

Les entrades anticipades per als espectacles de sala de FiraTàrrega 2010 ja estan a la venda a través dels diversos canals del servei Tel•Entrada de Caixa Catalunya. Les entrades anticipades gaudeixen d'un descompte del 20%

Notes als mitjans

- Les imatges de les companyies d'aquest newsletter estan a baixa resolució. Us podeu descarregar totes les fotografies de les companyies d'enguany a alta resolució en aquest enllaç.

- Les companyies esmentades al comunicat de premsa tenen un enllaç a la seva pàgina web.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...