23 de juliol 2019




Temporada Alta anuncia les 6 noves subseus del Festival i la seva programació

Foto de família, a la presentació de Casa de Nines. 20 anys després
Temporada Alta anuncia dos nous espectacles de la programació del Festival d’enguany que tindrà lloc del 6 d’octubre al 9 de desembre. Es tracta de Casa de nines, 20 anys després, l’obra dirigida per Sílvia Munt i protagonitzada entre altres per Emma Vilarasau i Ramon Madaula; i La partida d’escacs, un text d’Stefan Zweig versionat i dirigit per Ivan Morales i protagonitzat per Jordi Bosch. Els dos espectacles s’han estrenat recentment en el marc del Grec – Festival de Barcelona.

Aquestes dues noves propostes, juntament amb la ja anunciada La tendresa, de T de Teatre i Dagoll Dagom, formen part de la programació de les subseus del Festival. En aquesta edició, Temporada Alta tindrà programació en 5 poblacions gironines, a banda dels escenaris habituals de les ciutats de Girona i Salt. Les subseus són Banyoles, Bescanó, Sant Feliu de Guíxols, Palafrugell i Torroella de Montgrí. En aquestes poblacions s’hi programaran 10 funcions de 5 espectacles.

Concretament, La Tendresa i La partida d’escacs es podran veure a Palafrugell i a Sant Feliu de Guíxols, població que també acollirà Casa de nines, 20 anys després, muntatge dirigit per Sílvia Munt que parteix d’una obra d’Henrik Ibsen per plantejar una incògnita: què passaria si la Nora, el personatge d’Ibsen que fuig de casa, reaparegués vint anys després? Quines conseqüències tindrien els seus actes? El muntatge compta amb un repartiment format per Emma Vilarasau, Ramon Madaula, Isabel Rocatti i Júlia Truyol.

La partida d’escacs, que també s’anuncia avui, és un exercici interpretatiu ple d’humor i humanisme on Jordi Bosch es posa a la pell del protagonista, un home amb una obsessió, dominar ‘el joc de reis, els escacs, que l’ajudarà a superar la tortura psicològica a la qual el sotmet el règim nazi.

Per la seva banda, La Tendresa, una altre dels espectacles que es podrà veure en diverses subseus, és una comèdia d’equívocs que beu dels trucs, els jocs i les metàfores de les comèdies de Shakespeare.

Avui es posen a la venda les entrades de Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols. Dilluns les de l’Espai Ter de Torroella de Montgrí, que ja ha anunciat que acollirà funcions de La Tendresa i de Casa de nines, 20 anys després. Properament es posaran a la venda les entrades de Banyoles i Bescanó, poblacions de les que encara no s’ha donat a conèixer la programació.

Les localitats es poden adquirir a través del web del festival www.temporada-alta.com i de manera física en diversos espais segons cada localitat: a Sant Feliu de Guíxols, les entrades es poden comprar a l’Oficina Municipal de Turisme (tots els dies de 10 a 21:15h) i a Torroella de Montgrí es poden comprar a l’Auditori Espai Ter (dilluns, dimecres i divendres d’11 a 13h), a l’Oficina de Turisme de l’Estartit i a taquilla una hora abans de l’espectacle. Les de Palafrugell es poden comprar al mateix teatre.

Noves funcions a Girona de Hits i El Pot Petit degut a l’alta demanda d’entrades
Degut a l’alta demanada d’entrades de dos dels espectacles de Temporada Alta que ja estan a la venda, Hits i El Pot Petit, s’obren avui noves funcions a Girona. D’aquesta manera, l’espectacle del Tricicle ja té entrades a la venda per tres representacions mentre que El Pot Petit obre avui una nova funció sumant així dos concerts en el marc del Festival.

Altres espectacles que ja estan a la venda
Aquestes propostes se sumen a la resta de programació que ja està a la venda. Amaia Romero i Manel faran, a Temporada Alta, els concerts de presentació a comarques gironines dels seus respectius àlbums, El Petit de Cal Eril tocarà cançons d’Energia fosca, Judit Neddermann acomiadarà la gira del disc Nua i Omara Portuondo presentarà un repertori de boleros, sons i filin cubà. A més, també hi ha a la venda les entrades pels concerts de Joan Dausà, Jane Birkin / Gainsbourg Symphonie Intime i El Pot Petit, que enguany compleix 10 anys sobre els escenaris.

Pel que fa al teatre, ja es poden comprar entrades per a veure els HITS de Tricicle, l’espectacle La tendresa de Dagoll Dagom i T de Teatre, Hotel de la companyia canadenca Cirque Éloize o la versió musical d’El Petit Príncep, un clàssic al Festival dirigit per Àngel Llàcer i Manu Guix.

Per últim, tot i que les entrades encara no estan a la venda, Temporada Alta ja ha anat anunciat diversos espectacles, en concret les 21 produccions i coproduccions del Festival: grans noms de l’escena internacional com Christian Jatahy o Angélica Liddell, i directors i dramaturgs del país com Joan Ollé, Àlex Rigola, Rosa Maria Sardà, Sol Picó, Marta Carrasco o CaboSanRoque.

+ info

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...